Verden er ret god, som den er. Min verden, i hvert fald. Man kan selvfølgelig altid hoppe op i helikopteren og finde på noget at ærgre sig over – sådan vil det nok altid være. Men den virker heldigvis også omvendt, og nogle gange er det fint nok at lade eventuelt luftbårne transportmidler stå og så bare nyde livet omkring sig. Det synes jeg heldigvis de fleste af os er gode til.

Nogle ting er kun gode, som eksempelvis vand – som en gammel reklame engang sagde. Vand er kun godt. Det feder ikke, det pletter ikke, det er ikke usundt, og det er (i vores del af verden) ret nemt at få fat i. Rent vand er kun godt!
Det samme er ren kærlighed. Kærlighed giver uden at tage, og kærlighed kan forandre mennesker, stemninger og situationer, få en gråvejrsdag til at virke eventyrlig og få meningsløse hændelser til at give mening. Ren kærlighed er kun godt!

Og så er der selvfølgelig også de ting, som er gode på en måde, så vi ikke har noget imod at det ikke kun er godt. Vi er villige vil at acceptere bagsiden af medaljen, fordi forsiden er så flooot!
Eksempelvis alkohol! Det er fandme sjovt (hvis man ikke er alkoholiker, men igen, nu taler jeg ud fra min egen, lille verden). Alkohol er grineren! Det er ikke noget, jeg gør ofte, men engang imellem drikker jeg mig godt og grundigt vissen og danser/snakker/griner natten lang – selvom jeg ved, at det giver tømmermænd dagen efter.

Et andet eksempel kunne være fredagsslik! Eller en-hvilken-som-helst-anden-dagsslik! Slik, kager, sodavand, wienerbrød, chokolade og isdesserter! Alt det, vi egentlig ikke har brug for, men som skaber regnbuer for ens indre blik, får ganen til at gale og smagsløgene til at danse. Nej, jeg er ikke alkoholiker, men i denne kategori kan der godt bringes et argument for, at jeg er kvartals-binge-eater!
Og det er lidt noget rod nogle gange, så jeg prøver lejlighedsvist at leve lidt sundere. Mindre sukker, flere grøntsager. Jeg har af flere omgange kørt sukkerstop, men det er jeg holdt op med, for det er nu engang så ufestligt. 

I stedet er jeg nu begyndt at vælge mine kalorier lidt mere med omhu. Det bliver aldrig mig, der takker nej til en fastelavnsbolle, men i stedet for at drikke sodavand med sukker (hver gang), er jeg gået over til light-versionen. Og det er som om, at Malaco har hørt om mine bestræbelser, for de er kommet mig i møde og har for nyligt lanceret deres landskendte slikpose ‘Godt & Blandet’ på ny – denne gang med 30% MINDRE SUKKER! Og det vildeste er (og her sværger jeg simpelthen), at jeg kan IKKE smage forskel! Jeg har mangen gang købt ‘Godt & Blandet’ igennem tiden (og hver gang hører jeg den gamle reklame-jingle for mit indre øre … “Sødt, salt og syyyrligt!”), så jeg ved udmærket, hvordan de skal smage. Og det gør de altså stadig! Så vi får det hele – bare med 30% mindre sukker. #win
Når man fjerner 30% af noget, vil det jo uafværgeligt komme til at fylde mindre. For at undgå, at vi får mindre slik for pengene, har Malaco i stedet tilsat inulin, som er naturlige fibre, man tit bruger i fødevarer. Det er for at undgå kunstige sødemidler, og det er de altså sluppet godt fra, efter min mening. Jeg kan ikke smage forskel.

Hvis man er mere til klassikeren, kan man bare købe den, for den er stadig i handlen. Og hvis man vover sig ud i en af de nye poser og ikke kan lide den, så får man pengene tilbage.

Desuden har nærværende samarbejde gjort mig opmærksom på, at der nu også findes en anden Godt & Blandet-pose, der udelukkende indeholder supersurt slik – tillige med 30% mindre sukker. Et mega-hit, hvis man er den syrlige type, hvorimod jeg selv nok primært er en klassiker. Nu bare med mindre sukker. 🙂