1. Jeg har med stor succes delt en kæmpemæssig monstera op til i alt at blive 7 mindre planter. Jeg har nøjsomt passet og plejet dem, og siden i GÅR har de nu alle sammen (pånær én) forplantet sig i deres nye potter. Altså fået nye blade og derved bevist, at jeg altså HAR grønne fingre! Jeg ved godt, at monsteraen er verdens mest taknemmelige plante, men jeg er lige så taknemmelig, og det har givet mig nyt gåpåmod for sæsonens forestående haveprojekt!
  2. Jeg tænder altid stearinlys i havestuen ved solnedgangstid lige nu. Solnedgangene er meget længere, end de var for bare en måned siden, og stearinlysene trækker ligesom solnedgangenes lys helt ind i stuen. Jeg ELSKER at bo med udsigt til himmel!
  3. Vi er i gang med at få sat gang i en ombygning af vores terrasse. Jeg drømmer sådan om at få den ned i niveau med græsset, så jeg ikke skal sidde og kigge over stakittet og ud på bilerne på Københavnsvejen. Det bliver genialt!
  4. Vinteren i år er gået så hurtigt, at jeg næsten ikke forstår det. Jeg er vis på, at det skyldes, at jeg dagligt det seneste halve år har set naturen gå sin gang – og ikke kun, som da vi boede i København K, mærket det. Det, at jeg har oplevet naturen forandre sig, fordi vi har have og bor omgivet af skove og træer, gør, at jeg bedre forstår det og derved ikke synes, vinteren er så træls overhovedet. Det er ret fedt!
  5. Jeg har kun tre gange oplevet at falde i søvn i forbindelse med en putning af børn.
  6. Affaldssortering kommer til Køge i løbet af den næste måneds tid, og jeg GLÆDER MIG som en tosset! Jeg havde vænnet mig til det i København, og det føles så fælt at smide det hele i samme spand nu. Vi har heldigvis en kompostspand i haven, men alligevel!
  7. Jon kom forleden hjem i tide til aftensmaden, og da han havde lagt gaflen, sagde han “Lad du bare tingene stå, jeg skal nok rydde af og tage opvasken. Jeg putter bare lige ungerne først”. Det er jo nærmest prosa!
  8. Jeg er begyndt at længes efter en tur til New York igen. Det er to år siden, jeg sidst var der (med min søster, som dengang boede i Kødbyen og lige havde mødt sin kæreste, og som nu er gift, mor og bor på en bondegård i Haslev!), og jeg gad altså godt snart igen. Inkluderende bytur, tak!
  9. Vi har sådan lidt sat gang i en ny tradition her på vores vej. Det er at samle naboerne om søndagen til reste-hygge. Så tager vi hver især de rester med, vi har i køleskabet, og får gjort kollektivt kål på dem under hyggelige former. #stopmadspild
  10. Jeg kæmper for øjeblikket med at vokse mit hår langt igen. Jeg har kørt pagestilen i en rum tid nu, og jeg savner at kunne lave sådan en knold helt øverst oppe på hovedet som på billedet øverst i dette indlæg. (Prisen for mest random fact må gå til det her …)