I går holdt vi en ganske vellykket børnefødselsdag her på matriklen. Vi havde besøg af 12 børn, temaet var ’sørøvere’, jeg havde lavet en røvfuld pølsehorn og nogle lagkager (og hjemmelavede flødeboller, men det var mest for min egen skyld, for at være ærlig …) og pyntet op, og så forestod Jon en udendørs skattejagt.


De fleste forældre droppede blot deres børn af klokken 10 og hentede dem igen kl. 13, mens jeg var så heldig, at de to mødre, der kom fra København med deres yngel, blev og hyggede. Og hjalp til. <3
Det gik aldeles strygende, hjemmet står endnu, og i indkøb stod hele baduljen os i omegnen af 500 kr. Så skal det naturligvis tilføjes, at vi havde fået pyntet forærende fra Party In A Box. Men det er ikke dyrt at lave lagkager og pølsehorn, og folk på fem har ikke fine manerer endnu.

Weekendens festivitas udgør den anden børnefødselsdag, vi holder her i Køge. Første gang, Hugo og Berta fyldte år som køgegensere, havde vi kun boet her i tre uger, men vi fejrede alligevel dagen med deres venner lidt længere henne på foråret, for det synes jeg da, man gør! Ungerne glæder sig hele året til netop denne fejring, som er så meget federe end den for familien – set med deres øjne. Og jeg må også erkende, at jo flere fester, vi holder her i huset, jo mere hjemme føler jeg mig. Det med, at der kommer nogle hak i gulvet og ligger lidt glimmer i hjørnerne gør, at jeg føler, at det her er vores sted!

Det, der undrer mig, er, at selvom Hugo og Berta nu to gange har inviteret venner til fødselsdagsparty, har de endnu ikke modtaget én invitation til det samme. Ingen af deres kammerater har fejret fødselsdag – eller også har de gjort det i smug uden at invitere mine krapyler, men det tvivler jeg nu på. Og jeg forstår det ikke rigtigt. Holder man ikke børnefødselsdage længere? Er det ikke en thing anymore? Eller er det bare Køge, der er bagefter på det punkt? Hvad mener I, Nationen? 🙂

Vi har under alle omstændigheder i sinde at holde fast i traditionen! I år er sidste år, hvor de kun har inviteret nogle af vennerne, og det skyldes kun, at de i tre uger endnu stadig går på stue med nogle børn, som er ret små. Jeg er ikke sikker på, at de børn ville være trygge ved at blive hentet i børnehave af en relativt fremmed og opholde sig et for dem ukendt sted uden deres forældre i tre timer. Fra april starter de på storebørnsgruppen, så fra næste år inviterer de hele stuen med hjem til fødselsdag. Og året efter – hele klassen. Glup! They grow up so fast … 😉