Jeg sidder i en FlixBus mod Sønderborg, og foran mig ligger en weekend på Als samt en tunsandwich, en cola og en kanelsnegl, som stod mig i sammenlagt 115 kr. (!!!) i Lagkagehusets brødudsalg på Hovedbanegården. (Til sammenligning kostede billetten til Sønderborg stort set det samme).

Ved siden af mig sidder en meget pæn og meeeget bagstiv mand. Han berettede venlig som det første, da jeg satte mig, at han var i byen i går for at fejre sin fødselsdag og ville gerne undskylde, hvis han en lidt kedelig sidekammerat, men han havde faktisk ikke været i seng endnu og var af den grund lidt træt. Han solgte sig selv alt for billigt, for vi har snakket om alt i en time, men nu sover han, og jeg overvejer at nappe et afsnit af en TV-serie. Åh, jeg elsker offentlig transport, fordi den ganske ofre indbyder mig til samtaler, jeg ellers aldrig ville have haft med mennesker, jeg ellers aldrig ville have mødt. Og så endda i regnvejr.

Jeg har udsigt til en weekend sammen med min familie – altså den familie, jeg var en del af, før jeg lavede min egen. Og det glæder jeg mig til! Efter at min søster, min far og jeg var i Prag sammen i tre dage i efteråret, er det gået op for mig, hvor meget jeg godt kan savne at tale med særligt min far, uden at ungerne er der. Når vi besøger hinanden, fylder samværet med Hugo og Berta selvsagt en del, og derfor skorter det på voksentiden. Men den er der masser af i denne weekend, for mit vedkommende, og så får jeg endda også rig lejlighed til at kysse min lille nevø uforstyrret i to dage. Hurra!

I morgen skal vi fejre, at min far i dag fylder 70 år. Jeg glæder mig både til den klassiske frokost, det kommer til at betyde, og så glæder jeg mig til at se alle mine forældres gamle venner, som jeg ikke har set meget til, siden jeg flyttede hjemmefra for snart 20 år siden. OG jeg glæder mig til øl på den lokale i morgen aften, hvor min gymnasie-BFF også lige har meddelt sin deltagelse!

Det hele føles lidt som dengang for 10 år siden, da jeg var single og relativt ofte tog toget til Sønderborg for at bruge weekenden på forkælelse i Hjemstavnen og byture på Bob’s (som i dag hedder Heidis Bierbar). Bare med flere rynker, større hjerte og noget helt andet at komme hjem til, når weekenden er forbi. 😊