Jeg startede dagen i dag kl. 5.30. Ganske ufrivilligt. Jon sov i kælderen. Det kan lyde som en straf, men i disse år noget af det mest luksusagtige, der kan overgå en voksen beboer i Langehjemmet. Når man sover i kælderen, betyder det nemlig, at den anden voksen står for børnene hele natten og morgenen, indtil kældersoveren vågner af sig selv og melder sig på banen.

Hugo og Berta vågnede begge i løbet af natten og gjorde mig selskab i dobbeltsengen. Jeg synes altid, det er lidt skønt, når den første kommer anstigende. Men når den anden melder sin ankomst, ved jeg, at nattens timer bliver talte. Så ligger jeg i midten som en anden majstang og bliver hevet og fået i af ungerne på skift, indtil klokken nærmer sig 6, og de vågner. I morges var den så halv seks.

Heldigvis har Berta knækket koden til at tænde for fjernsynet og finde ViaPlay, så jeg tillod tidlig tegnefilm imod at jeg kunne score mig endnu en time under dynen. Normalt bliver denne times søvn blot symbolsk, da det sjældent lykkes mig at falde i søvn igen, men i morgen havde jeg heldet med mig og sov helt til efter klokken SYV! Det var mageløst!

Da jeg stod op, kørte Berta og jeg en tur i Netto efter laks og æg, og siden rundede vi Torvet i Køge, som har torvedage onsdage og lørdage formiddage, hvor de sælger blomster, frugt, grønt og specialiteter. Onsdag har vi ugemøde i CONFETTI inde i København, så lørdag er den dag, jeg kan gøre mit visit. Det er nyt for mig, jeg har ikke været flittig til det tidligere, men det ærgrer mig med tilbagevirkende kraft. Blomster og grønt er meget, meget billigere på Torvet end noget andet sted, jeg har besøgt, og således dufter Langehjemmet nu af ranunkler i potter, friske liljer og eukalyptusgrene. Og jeg tillod mig at investere i våde jordbær og ærter fra Spanien, selvom jeg ved, det ikke er det mest klimavenlige at gøre … Fristelsen var ganske enkelt for stor, og jeg lover at kompostere efterladenskaberne.

Om lidt fiser ungerne og jeg til Klampenborg og besøger deres farmor, mens Jon som vanligt tilbringer dagen i Nyborg, hvor han skal spille teater sammen med Keld Heick. Er der i øvrigt stemning for en rabatkode til den forestilling, for så tror jeg måske godt, jeg kan skuldre en sådan! (Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis det fænger).

I aften får vi besøg af en kær ven fra København, så jeg har købt billigt kød, lånt naboens sous vide og lagt champagne på køl!

Weekend i en børnefamilie i provinsen! Sådan tror jeg egentlig, den skal skæres! 😄❤️