På mandag rejser jeg med Hugo, Berta og min far til Gozo!
Det første spørgsmål, jeg møder, når jeg har delt den kendsgerning med folk, er gerne: “Hvad er dét?”
Gozo er en charmerende, lille ø på 64.000 kvadratkilometer, som ligger i armhulen på Malta. Jeg kender den, fordi den danske krimiforfatter, Elsebeth Egholm, har et hus på øen, hvor hun tilbringer halvdelen af sit kalenderår, og en af hendes seneste krimier udspiller sig på netop denne lille ø. Skæbnen for de involverede parter var knaaaap så hyggelig, som jeg håber, vores tur bliver.

Krapylerne har ret stor optur over, at vi skal på ferie på en ø (de er i en sørøverperiode for tiden), og jeg er personligt ret spændt på at opleve, hvordan det mon er at rejse med en pensionist og to børnehavebørn. Det oplagte valg ville jo være at tage børnenes far med og ikke min, men nu er sagen imidlertid den, at Jon spiller teater i Odense. Så derfor har jeg inviteret min egen!

Vi skal rejse med Eliza Was Here, som nok bedst betegnes som den absolutte modsætning til ‘all inclusive’-konceptet. Når man booker en rejse med Eliza, får man flybilletter, en bil i lufthavnen med fri kilometer og et hus eller en lejlighed, der har en markant mere ‘autentisk’ lokation end det, man normalt er vant til, når man booker pakkerejser.
Vi flyver til Malta på mandag og tager så færgen til Gozo. Her skal vi de første fire dage bo i en lejlighed, der er én ud af kun fem lejligheder, som ligger i et gammelt, ombygget kloster! Der er egen pool, omend jeg ved, den ikke er opvarmet, og der vist blot 17 grader på de kanter på den her tid af året, så jeg er ikke sikker på, den kommer til at blive så meget brugt – men den er der!
Efter de første fire dage flytter vi til vores ganske eget farmhouse, hvor der også er pool, og hvor vi skal bo de sidste fire dage.

En del af konceptet er, at når man kommer frem til sin feriebolig, har Eliza sørget for, at der står brød og pålæg klar, så man ikke behøver at styrte ud for at købe ind. Det er sådan en hyggelig detalje, synes jeg.
Jeg glæder mig til at skulle grille på terrassen om aftenen og gå ture med ungerne og min far om dagen. Jeg tænker, vi napper en dagstur til Malta en af dagene og besøger byen Valletta og PopEye Village, som ser ret fine ud på Instagram. Gozo lader til at have en masse smukke kyststrækninger, som jeg glæder mig til at lade mig blæse igennem af, og så skal vi bare slappe af, disse rundt og nyde at være relativt langt uden for lands lov og ret.

Jeg vil MEGET gerne have tips til Gozo! Er der mon nogle af jer, der følger med, som har været på de kanter? What do you know?