Vi har for under en måned siden haft den tvivlsomme fornøjelse at have børneorm i Langehjemmet for anden gang. Det er eddermanme ækelt! Ja, jeg beklager mit sprogbrug, men mine damer og herrer, vi har at gøre med en af den slags situationer, hvor det ganske ikke kan beskrives pænere.
Den ramte part i huset har begge gange været Berta, og jeg ved ikke, om I ved, hvorfor det er dobbelt-klamt, men de, der kender til børneorms uhyre vamle vaner i forbindelse med besøg hos værtsdyr af hunkøn deler nok min mishag.
Det gode ved dette ellers meget uønskede gen-visit af bemeldte utøj er, at denne gang vidste vi, hvad vi skulle stille op. Sidste gang, hun var ramt, anede vi ikke, hvad hun fejlede – kun at hun vågnede skrigende med smerter hver aften klokken præcis 22. Skadestuen, hvor vi var to gange, fablede om usynlig herpes, og det var først, da jeg for tredje gang befandt mig på apoteket efter bedøvende creme af en art, at en cirka 21-årig apoteker-elev foreslog, om det måske kunne være børneorm. Og ganske rigtigt.
Det gode ved børneorm er, at de små svin kreperer tre timer efter, at man har indtaget en pille, og så kan man komme videre med sit liv. Man skal lige vaske alt, man nogensinde har rørt ved, og klippe sine negle, og så kan livet atter leves efter normal devise.

Og nu er der så sket det ironiske, at vi har fået orm igen. Og jeg har selv bestilt dem. OG betalt for dem. 310 kr., for at være præcis. De bliver leveret med Ormeposten i løbet af i dag. Det hedder det sgu! Jeg gnækkede selv lidt i skægget, da jeg digitalt kørte kortet igennem.
Sagen er den, at jeg blevet meget jaloux på min svigermors ormebeholdning, da jeg for et par uger siden besøgte hende i Klampenborg og løftede låget til hendes kompostbeholder. Jeg ytrede min misundelse, og hun svarede som det naturligste i verden “Ahrmen, den er jo også købt MED orm!” Og således lærte jeg, at man kan købe kompostbeholdere med kompostorm. Som ligner almindelige haveregnorm, men som åbenbart er af en lidt anden natur, der gør sig helt utroligt godt til komposteringsprocesser.

Så nu har jeg gået havelinen helt ud og har bestilt 6 liter kompostorme! Eller – forsendelsen består af et mix af orme og noget, de kalder eisenia veneta. Jeg er spændt som en fjeder på at se indholdet af pakken, som gerne skulle vente i min kælderskakt, når jeg i eftermiddag returnerer til Langehjemmet.
Så foråret skulle gerne byde på endnu mere muld, endnu mere kompost og endnu flere blomster og grøntsager i min køkkenhave og drivhus! Og endnu flere orm. Men helst kun udvortes!