Sådan her så vores terrasse ud, da vi købte huset. Der er ingen tvivl om, at den (efter min mening) klædte huset vanvittigt godt! Den var ret stor, og det var lækkert nok sådan at kunne gå ud på de direkte fra stuen. Trappen gik ved på højre side til en anden stenterrasse.

Ulemperne ved den gamle terrasse oversteg dog fordelene. For det første var den efterhånden gammel og ikke særlig velholdt. Det kunne man selvfølgelig gøre noget ved, men den anden ting var, at vi aldrig brugte den. Og det skyldtes, at når man sad på den, havde man, udover haven, en meget uskøn udsigt til bilerne på Københavnsvejen, som uafværgerligt drøner forbi derude – dag og nat. Larmen er én ting, og den lever vi med. Men at sidde og kigge på trafikken, blev altså aldrig min hobby.

Den anden ulempe var, at terrassen skabte en afstand mellem haven og huset, og når vi en sjælden gang sad deroppe, Jon og jeg, mens ungerne legede i haven, følte de ikke, vi var i samme “rum”.

Så nu er vi i gang med at få bygget en ny! Faktisk er selve terrassen egentlig færdig, vi mangler bare gelænderet til den øverste del af terrassen. Vi har nemlig valgt at genanvende den inderste fjerdedel af terrassen – altså der er lagt nye brædder, men højden er den samme, og den er bygget på de eksisterende træbjælker. Så var det heller ikke nødvendigt med nye støbninger. Trappen er også genbrug – bare med nye brædder. Og selve den nye terrasse, som nu ligger i plan med græsset, er lagt ud fra de eksisterende bjælker, der er skåret ned, og så er spærene fæstnet på dem.

Jeg ELSKER den! Den skal lige indrettes, selvfølgelig. Og vi skal lige have besluttet os for, hvilket gelænder, vi vil have på “øverste etage”. Jeg synes, det er voldsomt svært at finde noget pænt, som samtidig ikke skærmer for meget for solen. Efter at vi har revet den gamle terrasse ned, har vi oplevet, at vi får endnu mere lys ind i stuen, og den vil vi nødig af med igen. Tips og links til pæne gelændre modtages gerne, hvis man er kyndig i den retning.

I de næste par påskedage har vi planer om at få kørt de gamle brædder på genbrugspladsen, og så er jeg faktisk i dag gået i gang med at ommøblere området omkring vores ildsted bagerst i haven, og drivhuset har også fået en overhaling.

TÆNK engang, at påsken lige lægger ud med høj sol og nærmest sommeragtigt vejr! Dagen i dag har for mig været sådan en, jeg kommer til at huske for altid. Ikke aktivt, men følelsen ligger rundt om det, der gør mig til mig, inde i maven. Hvis det giver mening. Jeg har løbet tur, spist tarteletter i naboens have sammen med de andre naboer, ungerne har besøgt stort set alle naboer og har leget udenfor hele dagen, og jeg ELSKER, at vi bor ud til en blind vej, der støder op til en anden blind vej, hvor der næsten aldrig kommer en bil. Og jeg elsker endnu mere, at stort set alle vores naboer er ekstremt søde mennesker med alt fra hunde til høns, som de gerne ser besøgt af femårige. Og at vores genboer HAR en 5-årig, som Jon i formiddag tog med, da han og ungerne tog i Bjæverskov Mini-Zoo. Og at de voksne på vejen alle sammen er sådan nogle, man NYDER at hænge ud med. Havde jeg vidst alt det her, havde jeg gerne betalt en million mere for vores hus. (Hvis jeg havde haft råd). 😂

Nogle gange er der lidt langt til København. Men på en dag som i dag kan jeg mærke helt ind i knoglerne, hvor rigtigt og heldigt det her huskøb er. Jeg er gladere her, Jon er gladere her, og jeg er helt ekset med, at det her er de barndomsminder, mine børn får. Med en vej uden farer, søde mennesker i alle haverne og venner i hvert andet hus.

Da vi i eftermiddag sad i solen på terrassen og spiste nykøbte is fra Hjemisbilen, rejste Hugo sig op og lavede en bølgeagtig bevægelse med armen. Da Jon spurgte, hvad det var, svarede Hugo, at det er tegnsprog og betyder “Det her er livet!” Vi blev enige om, at det fra nu af er vores families tegn, når vi gerne vil signalere optur til hinanden, men er et sted, hvor vi ikke har ørenlyd.

Virkelig fin dag i mit bette liv. ❤️

Med ønsket om, at I, der læser med, ligeledes har nydt solens mildhed, hvis det er jeres thing. Eller har nydt dynens tyngde, venners selskab, jordbær, frihed, arbejde, ro eller rytme. Jeg håber sgu bare, I har hygget! 😄