I sidste uge var jeg (som bekendt for den faste læser) en tur på Gozo med min far og mine Krapyler. Som altid, når jeg rejser på tur, pakkede jeg for meget. Af det forkerte. Jeg havde forregnet mig fuldstændigt i forhold til vejret og havde derfor kufferten fuld af kjoler og t-shirts, hvorimod antallet af langærmede trøjer landede på bare to. Og jeg måtte sove i den ene om natten for at holde varmen, hvilket betød, at jeg kun havde en enkelt sweater at rende rundt i hele ugen. Den og min læderjakke.

Ligeledes havde jeg pakket både consealer, vippebukker, kindrødt og diverse i makeuppungen, og jeg endte med ikke at bruge nogen af delene. Til gengæld havde jeg glemt min serum! For hudpleje-novicer er det måske nok en forseelse, der er til at overse. Men for mig føles det lidt som at gå uden BH. Og det er helt OK i et par dage, men ikke i en uge.
Og her er det jo så heldigt, at jeg sværger til et internationalt brand, når det kommer til hudpleje. For jeg gjorde da bare lige det, at jeg strøg ned i det lokale storcenter. Det var ikke prangende i sin størrelse, men det var stort nok til at have en butik, som mindede om det, vi derhjemme kender som ‘Matas’. Og i den fandtes der selvsagt alskens fornødenheder i hudpleje-regi. NIVEA havde sin helt egen hylde, og jeg blev overrasket over at se en masse produkter – også i Q10-serien, som jeg ikke kender hjemmefra. Eksempelvis fandtes en Q10 bodyshampoo, som altså tilfører huden på hele kroppen samme luksus, som Q10-serien, jeg har brugt i efterhånden halvandet år, gør til ansigtet.
Den serum, jeg fandt i Q10-serien her er ikke helt magen til den, jeg har derhjemme, men close enough. Min danske version indeholder også C-vitamin, hvor den her er mere mindet imod at bekæmpe rynker, men det er jo heller ikke så ringe endda, når man sådan er på ferie alene med to børn og en pensionist, tænkte jeg. 😉
Så jeg købte mit serum og gik glad hjem igen.
Serummet her har jeg tidligere fortalt om (faktisk i forbindelse med en forpremiere til ’50 Shades Of Grey‘ …), er en god ting at have på sin plejehylde. Jeg har prøvet mange forskellige sera gennem mit liv, og jeg kan godt lide engang imellem at prøve nogle nye, der har forskellige virkninger og effekter.

Den primære opgave, et serum har, er at trænge ned i dybden. Ansigtscremen hjælper i overfladen. Den udglatter huden, NIVEA Q10 PlusC, sørger desuden for, at eventuel rødmen og irritation dulmes, og så giver den huden en form for beskyttende barriere, som hjælper den gennem dagen, der jo kan byde på udfordringer som kulde, vind, forurening og deslige.
Så serummet samarbejder altså med ansigtscremen, kan man sige. De har blot hvert sit arbejdsområde. Serummet trænger dybere ned en ansigtscremen og skal altså påføres først – på et rent ansigt. Jeg kan anbefale at bruge den micellair-water, jeg har vist her i indlægget inden, og så vente, til den er tørret. Når man bruger en god serum, føles det nogle gange som om, at man egentlig er fugtmæssigt meget godt dækket ind. Men det er man altså ikke, vil jeg lige hilse og sige. Hvis man ikke lægger en ansigtscreme ovenpå, vil huden kort tid efter føles stram, fordi serummet er trængt ned i dybden af huden

Det, jeg bedst kan lide ved NIVEAs Q10-serum er, at selvom den virker i dybden, efterlader den alligevel lidt til overfladen. Nemlig et perlende skær. Ikke så meget som en highlighter, men snarere som en laber form for primer. Måde til de dage, man har sminke på, og de dage, hvor man viser sit glatte ansigt. <3

Og ja, jeg har tilladt mig at affotografere mit serum ved poolen og under palmerne. Hvem ved, hvornår muligheden atter byder sig? 😉