Jo ældre, jeg bliver, des flere ting sker, som jeg tidligere har eller ville have forsvoret. Især, må jeg sige, i forhold til det at være forælder. Der er en del principper, som må en tur under luppen, når de børn, man har fået, ser anderledes på tingene, end man selv gør.
Forleden måtte jeg eksempelvis hente YouTube til Bertas iPad, fordi hun var bundulykkelig over at være den eneste af sine veninder, der ikke havde adgang til alle de der (latterlige) slime-videoer og andet gejl. Jeg havde spillet en børnemeditations-godnathistorie for ungerne via YouTube på Safari, og mens jeg kiggede væk dagen efter, havde Berta nappet iPaden uden at få lov og gemt sig under dynen med YouTube.
Da jeg opdagede det, gik det op for mig, at jeg måtte tage mine principper op til efterretning. Berta er ellers meget regelret og blev meget flov, da hun blev afsløret, så hvis hun var villig til at gå bag om ryggen på mig for det her, ville jeg risikere, at hun også ville gøre det senere i livet, hvis hun føler, at jeg er for låst.
Så nu har hun fået Youtube Kids på sin iPad. Uden mulighed for at søge og kun med videoer, der passer til folk på højst fem år. Men med det helt rigtige logo og vist også nogle slime-videoer, så hun er tilfreds, og det er jeg også.

Her kommer altså fem øvrige ting, som jeg har forsvoret at ville kunne finde på – og så alligevel har gjort.

 1. Købe en dametaske til over 10.000 kr.
  Jeg syntes for 10 år siden, at det var noget af det mest åndssvage, jeg kunne komme i tanker om. Hvis jeg nogensinde havde så mange penge i overskud, bedyrede jeg, skulle de bruges på at rejse. Ikke på jordisk gods. Alligevel købte jeg altså for fire år siden min Yves Saint Laurent-taske, som kostede over 10.000 kr. På en rejse, faktisk. Nu er min påstand så, at jeg aldrig kunne finde på at gøre det igen.
 2. Lade mine pigebørn sminke sig, mens de stadig er små
  Her holder jeg stadig stand, når det kommer til makeup ude i offentligheden eller makeup i det hele taget for forskønnelsens skyld. Det må hun/de sgu vente med, til de går i gymnasiet (eller i hvert fald når den alder). Men Berta var blot 4 år, da jeg treatede hende til en tur på nailbar i LA sidste år. Og jeg har sjældent set tøsen gladere. Jeg grinede af mig selv, mens det stod på, for det havde jeg blot et år tidligere aldrig forestillet mig.
 3. Lade mit hår afblege
  Jeg har aldrig (tidligere) forstået det der med at ændre radikalt på sit eget udseende. Plastikoperationer, læbeforstørrelser, permanent makeup, og sådan noget. Men så blev jeg gråhåret, og nu er jeg altså blond.
 4. Se Game Of Thrones
  Jon nåede at se de første fem sæsoner, før han en mørk vinteraften havde held til at overtale mig til at se hele molevitten forfra sammen med ham.Jeg var en dag kommet ind i lokalet, mens der stod en meget lille, lyshåret dame og snakkede med en drage. Den dag forsvor jeg nogensinde at ville se Game Of Thrones. Men …
 5. Blive gift med en skuespiller
  Indrømmet – Jon er ikke den første mand, jeg har kysset. Og dengang, jeg vandrede hvileløst rundt i København og kyssede frøer (fun times!), planlagde jeg, at jeg aldrig skulle giftes med en bartender eller en skuespiller. På grund af de utilregnelige arbejdstider. (Faktisk stod der også ‘kok’ på den liste, men den faggruppe slettede jeg igen, da de jo laver god mad, og det gør jeg ikke).
  Det blev jeg så alligevel, og nu er hans skiftende arbejdstider faktisk noget af det, jeg bedst kan lide ved hans arbejde.