Denne mand er skuespiller. Det har han været længe. Jeg har set alle de teaterforestillinger, han har medvirket i i de otte år, jeg har kendt ham. (Okay, jeg missede Peer Gynt i Odense, men da havde vi også helt utroligt små børn. I flertal.)

Jeg elskede ‘Perplex’ på Bellevue, hvor han blandt andre spillede overfor Ellen Hillingsøe. Jeg var fuldstændig vild med ham i både den odenseanske og den østre gasværkske opsætning af ‘De Tre Musketerer’, og jeg tænker stadig tilbage på ‘MacBeth’ på Odeon, hvor han spillede Banquo.

Men den hér! ‘Mr. Marmelade’ på Værkstedsscenen på Odense Teater, er det bedste teaterstykke, jeg nogensinde har set! I den mindste teatersal i hele Odense spiller lige nu en uforligneligt god forestilling, som er skyld i, at jeg i pausen havde ondt i mavemusklerne – og jeg kan garantere, at det ikke skyldtes mavebøjninger, for dem har jeg droppet. Hele salen skiftevis klukkede, gnækkede og skreg af grin, og i andet akt blev det hele pludselig meget alvorligt, nærværende og overvældende på en måde, der gjorde at jeg sgu måtte kigge væk engang imellem. På den yderst relevante måde.

DET ER SÅ GODT! Jeg er så vild med det her stykke og med Jon i det, men absolut også med alle de andre i det ret unge cast, der består af tre kvinder og fire mænd. Kristoffer Helmuth er genial. Og Lea Baastrup er genial. Det er et genialt hold med genial timing!

Det er lige så let at læse det underliggende lag i ‘Mr. Marmelade’, som det er, når man læser et eventyr af H.C. Andersen. Og lige så elegant.

‘Mr. Marmelade’ spiller indtil d. 22. maj, og billetter bør købes her!