Jeg har været i London! Hvis det skulle have været en hemmelighed, er den vist ikke specielt velholdt, kan man roligt sige. Det er min garderobe til gengæld efter turen! Jeg har kun shoppet én gang i én butik i 2019, og da endte jeg faktisk med at returnere stort set det hele ugen efter. Og de penge, jeg ikke har brugt, har jeg lagt til side henover foråret, mens jeg har siddet i Køge og våget over vores børn, mens Jon har været på arbejde. Og glædet mig. Til shopping i London! 😀

En morgen spiste vi rigtigt god, sund morgenmad på The Grind.

Det har faktisk taget mig en del besøg at elske London. De første mange gange tror jeg, jeg er gået på de forkerte gader, har spist de forkerte steder, og så har vejret måske også været lidt for engelsk i sit udtryk. Men de seneste år har London stået for mig som en perle af en metropol – særligt når det kommer til shopping! Jeg er ikke high-fashion-typen, og Paris bliver hurtigt lidt dyr for mig, men London har masser af godt tøj til mere overkommelige priser.

Nogle af jer, der læser med, har bedt om nogle tips til den engelske hovedstad, og de kommer altså her! Mine bedste tips til et London-ophold efter den forgangne weekend.

Hotel
St. Martin’s Lane Hotel
Sidst, jeg var i London, boede min lillesøster og jeg på The Grand, som ligger på, well, Grand. Det kostede 2.000 kr. pr. nat, og jeg sagde helt seriøst “Tager du pis på mig?”, da vi åbnede døren op i sengen. Min søster og jeg delte en halvandenmandsseng, og værelset var alt andet en lækkert.
Denne gang boede min papsøn og jeg på St. Martins Lane, som ligger på, well, St. Martins Lane. De er ikke skide-opfindsomme, når det kommer til at navngive deres hoteller derovre! Men hotellet kostede denne gang 2.300 kr. pr. nat, og her var så LABERT! Værelset var ikke kæmpestort, men vi havde hver vores dobbeltseng at boltre os i, og indretningen var ny, lækker og indbydende. Desuden var personalet enormt imødekommende, og blandt andet deres concierge-service gjorde alt for, at vi skulle være glade for vores ophold. De bookede borde, kom med anbefalinger og var enormt behagelige og sjove.
Beliggenheden var også genial. Meget central, men samtidig boede vi lidt midt i en masse gader, hvor der ikke var vildt mange biler (til forskel fra The Grand, eksempelvis). Om aftenen var der mennesker overalt, som drak øl sammen, hyggede sig på udendørs caféer eller spiste aftensmad sammen. Så stemningsfyldt!
Hvis man bruger rabatkoden 41614601 på Booking.com, får man i øvrigt 10% rabat på sit køb – uanset, hvad man booker. Det er egentlig ikke reklame, for alle kan oprette sådan en kode, og så får man 20 € at booke for, hvis nogen bruger ens kode, så go, go, go! 🙂

Shopping:
Topshop
Det første sted, jeg besøger i London, er Topshop-butikken på Oxford Street. Den strækker sig over fire etager, og inde i butikken kan man både besøge en lille cupcake-butik, man kan få ordnet negle, sat hår og mange andre ting. Og butikken rummer en del andre brands end bare Topshop og sågar et fint udvalg af vintage-varer. Jeg købte nogle kjoler her, primært med lange ærmer, så de også duer til det danske vejr.

T.K.MaxX
Da jeg først så butikskiltet, blev jeg morderligt skuffet. Det ligner nemlig til forveksling det, der pryder min yndlings-outlet-kæde i USA, hvor jeg flere gange har gjort geniale tips i særligt beautyafdelingen. Men den kæde hedder T.J.MaxX – altså med J og ikke K. Men det viste sig at være præcis det samme, sågar med samme ejer. Der er bare en eller anden lovgivning, som ingen kunne forklare, der gør, at den ikke må hedde det samme i England som i USA. Men princippet er det samme, og jeg vil anbefale at gå efter ansigtsmasker med 24 karat guld. I love that shit!

Spisesteder
Sexy Fish
Altså, jeg brugte et helt indlæg på at forklare, hvorfor det er en god idé, så der behøver vel ikke siges mere. Jeg kan bare ikke nævne spisesteder i London uden også at nævne Sexy Fish.

South Bank
Den sidste dag spiste vi frokost ved madboderne på South Bank. Her ligger en afghansk madbud, som lavede de lææækreste raps! De indeholdt kylling, som var brændt lidt for meget på grillen på den gode måde, tomat/løg/korianter-salat og en pesto. Og så et hjemmelavet naan-agtigt brød, der dog var lidt mere groft i det. Det smagte VANVITTIGT godt, og vi var ret kede af ikke at have appetit til de dumpings, der også blev solgt ved samme bod.

The Grand
Hvis man tænker, at man ikke kan besøge London uden at drikke te og spise scones, er man lige som mig! Vi ville gerne have haft fornøjelsen på The Ritz, og selvom dresscoden siger, at man ikke må besøge det fornemme hotel i gummisko, som vi var iklædt, var de faktisk så søde, at de gerne ville låne os sko. Men de havde bare ikke plads – der skal bestilles i forvejen. Så vi nappede The Grand på den anden side af vejen, og der er altså også meget smukt! Stedet er udsmykket af den danske illustrator Mads Berg, og det der smør, der er rørt op med fløde, smager jo sindssygt!

Buns & Buns
Det må være en kæde, og det er da ikke forbi, at maden her nødvendigvis skal gøre sig nogen forhåbninger om en Michellinstjerne, men det ramte simpelthen så meget plet, da vi den allerføste dag ankom og var voldsomt sultne. Den ligger i Covent Garden, og jeg vil anbefale deres rotisseri-kylling med brocollini.

The Ivy Market Grill
Vi ville gerne nå at spise fish and chips, og det gjorde vi på The Ivy Market Grill, som ligger lige overfor selve Covent Garden. Det smagte genialt, og stemningen var rigtigt god!

Old Spitalfield Market
Det her burde vel egentlig være en shoppeanbefaling, og jeg vil egentlig også gerne slå et slag for at besøg Spitalfield Market af købsrelaterede årsager. Men madboderne var næsten det bedste! Der ligger rigtigt mange inde i midten, hvor det er umuligt at komme til, men øverst til venstre er der ligesom en lille “udbryder-arm”, hvor der står nogle helt nye madboder, der endnu ikke er super-besøgt. Her fik jeg en bao, der smagte, så fuglene sang!

Flat Iron
Jeg tror lidt, det er det engelske svar på A Hereford Beefstouw – bare billigere. Vi fandt én tæt på Oxford Street, og kødet var så mørt, så mørt og bearnaisen tyk som en bryders overarm.

Sightseeing
Vi brugte to dage på at gå denne rute. Så indlagde vi selv afstikkere. Det var ret perfekt – vi fik set de fleste af de helt store kulturelle seværdigheder, og samtidig fik vi set meget mere, end hvis vi havde siddet i én af de der turistbusser.
Desuden vil jeg anbefale, at man tager ind og ser et teaterstykke og/eller en musical, mens man er i London. Der er sååå mange fede shows. Jeg ville gerne have set noget med nogle illutionister, der desværre først har premiere i juni, og så er jeg lidt ærgerlig over ikke at nå at se The Iguana med blandt andre Clive Owen, der spillede få hundrede meter fra vores hotel. Vi så selvfølgelig Magic Mike, og det skal jeg være den sidste til at kimse af, men det føles dog alligevel som lidt spild af London, at vi ikke så andre shows. Det må blive næste gang. <3