Jeg har prøvet all inclusive-konceptet en enkelt gang tidligere. Det var på et noget mindre resort på Mallorca, hvor vi selv stod for alt udover selve indkvarteringen.
Denne gang gik turen til Sharm El-Sheik med Atlantis, som vi besøgte i selskab med et vennepar og deres to børn! Charter på den gennemførte måde med danske rejseguider, all inklusive på buffet-måden, velkomstmøde på hotellet, disko og techno-musik ved poolen, udflugter med dansktalende frontløbere, der hæver sig over masserne med et ringbind med påskriften ATLANTIS, så alle altid kan få øje på dem, og ingen bliver væk. Det er klassisk, og det er også ret trygt!

Jeg har aldrig været i Egypten før, og jeg anede intet om, hvad man burde opleve, og jeg havde meget svært ved at træffe beslutninger, fordi temperaturen hver dag lå på 40-43 grader. Af den grund var det enormt handy med det her velkomstmøde allerede morgenen efter vores ankomst, hvor en af Atlantis’ rejseguider gennemgik de ture, ugen bød på, og gav os mulighed for at stille spørgsmål. Vi besluttede os for en beduin-tur ud i ørkenen onsdag aften, en sejltur inkluderende snorkling til lægmænd og dykning til Jon om torsdagen, og så tog vi på egen hånd ind til den gamle bydel om fredagen. Den første del af ugen tilbragte vi på ryggen i skyggen ved poolen.

Allerede efter beduinturen om onsdagen, hvor vi kørte ud i ørkenen og spiste aftensmad ved et bål i en beduinlejr, mens vi sang skiftevis egyptiske og danske godnatsange og så på stjerner, fortrød vi, at vi ikke havde taget nogle ture tidligere på ugen også, for det var så fedt! Stemningen var hyggelig og afslappet, vi var et lille hold, og det med, at vi alle sammen var danskere gjorde på en måde stemningen imellem os mere intim og nem at være i – især for ungerne.
Sejlturen ville jeg absolut heller ikke have været foruden! Jeg har aldrig oplevet snorkling, som jeg har i Egypten, og på bådture var der en gut med, hvis eneste opgave var at sørge for, at ungerne hyggede sig, så vi voksne kunne beskue underverdenen. Alle børn blev iklædt en redningsvest, og så hoppede børneguiden i med en redningskrans. Alle børnene (der var kun vores fire børn med på turen) holdt så fast i kransen og svømmede rundt med guiden, mens vi snorklede i nærheden. Han var egypter og kunne selvfølgelig ikke et ord dansk, men han kunne teksten til “Baby Shark”, så alt var idel lykke! Det var sygt tjekket, og det gjorde, at alle havde en genial tur, som ellers som udgangspunkt passede bedst til det voksne publikum.

Den sidste dag var vi som nævnt på en ueskorteret bytur til den gamle bydel af Sharm El-Sheik. Og her fortrød jeg faktisk efterfølgende, at vi ikke i stedet havde taget den guidede tur, som Atlantis også bød på. Det viste sig nemlig, at vi blot endte med at vandre rundt i den turistede del tættest på torvet og aldrig nåede ned i den del, hvor de lokale handler, og det ærgrede mig grumt. Men vi kunne ikke finde rundt, og vi endte de forkerte steder – måske fordi varmen gjorde os mindre opfindsomme, end vi ellers ville have været. 🙂

Hotellet, vi boede på, hed Sunrise Arabian Beach Resort og var kæmpe-stort! Der var pools i forskellige lag hele vejen ned af en bjergside, som sluttede ved en strand med det mest fantastiske koralrev! På øverste etage, hvor vi boede, lå buffetrestauranten, hvor vi spiste de fleste af vores måltider, og det var også her, der var meget høj techno-musik de fleste af døgnets lyse tider. Men heldigvis kunne vi bare gå en etage ned, og her var tre store pools med vandrutchebaner, hvor den eneste lyd, vi hørte, var de flinke tjenere, der spurgte, om vi ville have noget at drikke. De næste etage var for folk uden børn, og nederst var der en afdeling, der hed ‘Royal Club’, hvor poolen lå tæt på stranden og det hele var pimpet lidt mere luksusagtigt, og her kostededet ekstra at bo.
Ved stranden lå en dejlig, italiensk restaurant, som også underhørte all inclusive-konceptet, så her kunne vi bestille mad, når vi lå på stranden. Hotellet havde indrammet et område ude i vandet, hvor børnene kunne færdes trygt uden at træde på skarpe sten, og resten at havbunden måtte ikke betrædes af hensyn til koralerne. Men dem kunne man så besøge fra overfladen, når man gik ud langs badebroen og hoppede i for at snorkle. Stranden var det bedste ved hele hotellet, og her lå vi så tit, ungerne var med på den (de ville hellere i poolen …). Man kunne leje cabanas, der inkluderede et lille køleskab til drikkevarer, som også var all inclusive, og så var der en lille knap, man kunne trykke på, og så kom der en tjener fra restauranten og tog imod bestilling. Enormt lækkert!

Vi var afsted i en uge, og jeg kan ikke rigtigt underdrive den effekt, den enorme varme havde på os alle sammen. Der var selvfølgelig aircon på værelserne og på alle restauranterne, så vi fik nogle pauser i løbet af dagen, men om aftenen var vi alle sammen så smadrede, at de voksne kollapsede i kor med børnene. Vi havde forestillet os hyggelige aftner på altanen, men vi orkede det ganske enkelt ikke, fordi vi var så trætte, og selv om aftenen var der over 30 grader.
Hotellet var meget klassisk all inclusive med børneklub, ballade og disco, og det fungerer sgu bare, når man har børn med. De er ikke i vejen nogen steder, alt er sat op på, at ungerne skal være glade, og hvis de ikke kan lide aftensmaden, kan de altid få pommes frites eller pasta med ost. Og det levede vores Krapyler således af ugen igennem.
Udvalget i buffeten var enormt, omend flere af retterne var lokale, og det var ikke så tillokkende for en kræsenpind som mig. Hotellet var enormt, men de havde en fin, lille shuttlebus uden vinduer, som kørte i rutefart rundt om etablissementet, så man behøvede ikke bevæge sig op ad bakken i 40 graders varme på vej hjem fra stranden.Vi NØD vores ferie – med al bimlen og samlen! Faktisk så meget, at vi overvejer at returnere til Sharm El-Sheik igen sidst på året sammen med vores naboer, hvor husbonden også er en ivrig dykker. Til den tid skulle temperaturene være en del lavere, så da planlægger nabokonen og jeg at slikke sol ved poolen og tage på en masse guidede ture med ungerne.

Jeg elsker at rejse – og det gælder sådan set alle rejseformer. De har hver deres fordele, og det er forskellige måder at opleve et land eller en by på, og især når man rejser med børn er afvekslingen kærkommen. Denne ferieform er relativt billig, havde ungerne mest i fokus, og samtidig var der stadig rigtigt meget lir til de voksne også. 43 grader varm anbefaling herfra! 😉