Vi er inviteret til Egypten af Atlantis Rejser.

Den der ludende, lettere foroverbøjede gangart, som byder, at man bevæger sig med korpus lidt nede i knæ, godt sammensunken og i slowmotion, mens man mere eller mindre ubevidst ikke fokuserer sit blik på noget. Man er iført badetøfler, man er mæt, og man sveder. Og man skal ikke nå en skid.

Den gangart kendetegner alle chartergæster på All Inclusive i Egypten. Det er hyggeligt, det er trygt, det er bekvemt, og det er DEJLIGT! Jeg elsker at rejse til Marrakech eller Zanzibar og på egen hånd og efter bedste evne bevæge mig omkring blandt lokalbefolkningen uden egentlig at have en anelse om, hvad jeg foretager mig. Samtale udelukkende ved hjælp af fagter og gensidigt gode intentioner med en mennesker, som ikke forstår andet end deres modersmål. Eller i hvert fald ikke engelsk. Det er spændende, og min livets trøje vokser en størrelse hver gang.

Lige så højt elsker jeg one size fits all-løsningen, som dækker over charter som denne eller eksempelvis kørselvferie til Sydeuropa, hvor vi bor i et på forhånd opslået telt, som vi har gjort de seneste tre somre. Det har for mig altid kunnet noget, men det er først efter, at jeg har fået børn, at potentialet i sandhed er sunket ind i min bevidsthed.

Alt, vi spiser og drikker her, er inkluderet i prisen for opholdet. Der er danske guider, som arrangerer dansksprogede udflugter, der er børneklub om dagen og ditto disko om aftenen, og alt er lagt an på, at vi skal ‘reeelaaaax!’. Det siger personalet hver gang, vi selv forsøger os med at rykke to borde sammen forud for et måltid, hvor vi ønsker at nyde hinandens selskab. “Relax! We do this! You are on holiday!”

Vi rejser med et vennepar, som Jon har bragt ind i familien. De har to charmerende døtre på 6 og 9 år, der begge tilnærmelsesvist deler frisure med Berta, og moderen i familien ankommer af jobrelaterede årsager først i morgen. Så når jeg har spankuleret rundt med alle fire børn alene på hotellet, føler jeg, at jeg har indkasseret en vis mængde anerkendende nik. Mater Familias!

Her er genialt. Vi har ingen planer, udover at vi skal have drukket resten af vandet i poolen, og Jon skal ud at dykke. Men vi finder på ting undervejs, og så nyder vi ikke at skulle noget som helst andet end at tackle det faktum, at det er 40 grader. Vi er lidt klogere efter i dag, hvor vi erkendte, at en times stillestund hotelværelsets klimaanlægsnedkølede refugium midt på dagen er påkrævet for ungerne. Så det er de eneste fastlagte planer for i morgen.

Mange svedige klem fra MM, der håber, I andre nyder solen i Danmark! DMI siger, at solen har skinnet i dag, og at det skal regne i nat, og det er en køkkenentusiast som yours truly selvsagt henrykt over at erfare. 😄👍🏻