Sommerferien rykker nærmere, og jeg føler mig enormt beredt til at byde den hjerteligt velkommen! Jeg mindes levende dengang, at blot en uges fri med Krapylerne kunne føles som lidt af en prøvelse (vi skal vist ikke længere tilbage end juleferien, mener jeg …). Måske har jeg glimmer på nethinden, måske er det bare noget andet, når det er sommer, eller også er vi faktisk kommet så meget tættere på hinanden i alder, at det hele bare er sjovere. Det føles som det sidste. Jeg har den seneste uge flere gange haft tårer i øjnene over, hvordan jeg pludselig synes, Krapylerne er skudt i vejret – specielt mentalt. Og det huer mig. Det er lidt som om, at børn vedbliver med at tage de der udviklingskvantespring i etaper, hvilket gør det så meget tydeligere for os, der ser på dem hver dag, og det er så fedt!
Jeg nyder i sandhed vores familie og den synergi, der er i en, for tiden. Det er som om, at ting går op. Vi er to drenge og to piger. Vi er to store, der er lige gamle, og to små, der er lige gamle. Krapylerne har nogle ting og hemmeligheder sammen, som vi voksne ikke forstår, og det gælder også den anden vej rundt. Og så minder Hugo og jeg enormt meget om hinanden, mens Berta og Jon er meget ens. Der er en masse små bindestreger på kryds og tværs, og det er så dejligt og bringer så meget godt med sig. Så jeg glæder sådan mig til at have god tid med dem alle tre. Særligt måske efter det seneste halve år, hvor vi har spist eftermiddagshygget og aftensmad uden Jon 5-6 dage om ugen.

Vi holder ungerne hjemme fra børnehave i uge 28, 29, 30 og 32. Det eneste, vi har planlagt, er, at vi i løbet af de tre sammenhængende uger skal et tur til Als, mens der er ringridning (selvfølgelig!), og så skal vi på en lille smuttur til Sverige i et par dage. Og så har vi en uge i en campingvogn i Skagen i uge 32. Så det bliver dansk/skandinavisk sommer, og jeg er så lettet over at have en fornemmelse af, at vi får labert vejr med masser af tid til at nusse i haven, lege vandkamp, tage på stranden og alt sådan noget.

Sidste år var vi tre uger i USA i maj måned og derefter på bilferie i Europa i juli, og selvom jeg elskede begge dele, tror jeg, at hele familien har brug for en sommer med masser af ro på herhjemme ovenpå et forår, hvor vi også har rejst en del. Det føltes også på en måde lidt spildt, når du sommeren viste sig fra så brunstig en side, som sen gjorde i fjor. Godt nok har vennerne på vejen ikke ferie i helt de samme uger som Hugo og Berta, men her er det også blevet mere og mere tydeligt, hvor smart det er at have tvillinger. Når der er andre legekammerater i sigte, søger de oftest den vej, men er der ikke det, finder de for det meste hinanden og et eller andet, de kan være fælles om. For tiden omhandler det oftest slim, frembringelse af trylledrikke eller indfangelse af bænkebidere.

Må jeg have lov at spørge, hvad I, der læser med, har af planer? Skal I udenlands, eller har sidste års sommervarme også bragt ønsket om dansk sommer med lange, lyse aftner, frem på jeres nethinde?
Tips til ting, man skal spise og opleve i Skagen modtages også gerne. Det eneste, jeg ved med sikkerhed er, at vi skal se solnedgangen over Kandestederne og spise krappeklør på havnen, som vi gjorde, da ungerne var 5 måneder gamle! <3