Det er sommer, og jeg er lækkersulten! Og lækkertørstig! Og alt muligt andet “lækker”!
Derfor har jeg gjort det mest fornuftige, jeg kunne komme i tanke om, nemlig at parre op med Frederikke Waerens. Netop, dén Frederikke. Hende, vi alle sammen følger på Instagram og samtidig kontinuerligt overvejer at unfollow’e, fordi en ganske almindelig p-tærte bare ikke smager af det samme mere, når man har set, hvad Frederikke gør med smør, fløde og chokolade. Og æg. Og is. Og Daim. Og alt muligt andet!

Jeg spurgte Frederikke, om vi skulle lave et lille juli-samarbejde, og det sagde hun heldigvis ja til (hurra!). Så hver fredag i juli kan man finde en opskrift, der er fremtryllet af Frederikke til jer, der læser med hos mig, her på domænet! Og jeg vil selvfølgelig anbefale, at man følger Frederikke på Instagram her, hvis man ikke allerede gør det. Hun kan også følges på youtube her og på bloggen her.

I dag lefler hun for vores smagsløg med en s’mores brownie, og nu er det eneste, jeg mangler i mit liv, en creme brulé-brænder!!

S’mores brownie med kiksebund og marengs
Har du prøvet at riste skumfiduser over bål og lægge dem sammen imellem to kiks og et stykke mørk pålægschokolade? Det smager fantastisk! Sådan en lille klistret kiksesandwich kaldes S’mores og er inspirationen til denne kage: En luksus brownie bagt på en sprød kiksebund og efterfølgende toppet med lækker brændt marengs. Bag gerne selve kagen en dag i forvejen og pynt den med marengs lige inden den skal spises. Kagen kan spises som den er eller serveres med friske bær. 

Kiksebund:
300 g Digestive kiks
150 g smør, smeltet

Brownie:
150 g smør
3 æg
185 g sukker
75 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakaopulver
100 g hakket mørk chokolade

Marengs:
2 æggehvider
130 g sukker

Kiksebund:
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en form beklædt med bagepapir (min form måler 24×30 cm). Pres kiksemassen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver browniedejen.

Brownie:
Tænd ovnen på 185 C varmluft. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt til en tyk æggesnaps. Bland de tørre ingredienser sammen og rør det forsigtigt i dejen, sammen med det hakkede chokolade. Tilsæt det smeltede smør og bland. Hæld dejen i ovenpå kiksebunden og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

Marengs:
Pisk æggehviderne skummende og tilsæt langsomt sukkeret lidt ad gangen, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu til en sej og blank marengs. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl eller en rund tyl. Hvis du ikke har en sprøjtepose og tyl, så kan du også sagtens bare bruge en alm. frysepose og klippe et hul i enden.

Skær kagen ud i 20 lige store stykker. Sprøjt marengsen i små ”dutter” på hvert stykke kage. Brænd marengsen med en creme brulee brænder og nyd dem med det samme!