Jeg eeelsker den her fine tradition! Det er så livsbekræftende og labert, at I, der læser med, vil dele jeres fine oplevelser med mig og hinanden her på bloggen. Af hjertet tak, flinke fremmede! 😀
Hvis det her skal blive ved (og det skal det!), har jeg brug for jeres opbakning og deltagelse! Send meget gerne jeres cute encounters med flinke fremmede her: flinkefremmede@mettemarieleilange.dk. Og husk, ingen begivendhed er for lille! Nogle gange er de små tjenester de mest inspirerende, idet de er lette selv at sende videre ude i verden!

 1. Manden På Bænken
  Jeg skulle hente et altanbord for min svigermor på Frederiksberg. Min mand havde målene og sagde, at jeg sagtens kunne have det i bagagerummet og altså ikke behøvede at tage de to autostole ud og lægge bagsæderne ned. Nå, men jeg fik efter lidt søgen sat bilen ca. 500 meter fra butikken og hentede det “lille” bord som viste sig at være meget tungt og pakket rimelig uhandy. Jeg fik krydset Gammel Kongevej og bakset mig derudaf, da mit snørebånd går op. Jeg slæber mig afsted, men da jeg er ved at snuble, må jeg sætte pakken fra mig og finde ud af at få snørret skoen. Lige der sidder der en mand på en bænk og spørger, om ikke han skal give en hånd med at få pakken afsted. Og jo tak, det blev da dejligt meget nemmere, når man er to om slæbet. Og da det viste sig, at autosæderne skulle ud og bagsæderne lægges ned, var det en kæmpe hjælp ikke at skulle stå alene på Gammel Kongevej og balancere med det hele 😊 Så tak til den fremmede mand på bænken.
 2. En is fra en fremmed
  Jeg var alene ude at rejse og sad på en bænk og slappede af ved en stor sø i Vietnams hovedstad. En familie (mor, far og lille barn) sætter sig ved siden af mig. Efter lidt tid går faren og kommer tilbage med is til hele familien. Og til min store overraskelse giver han også en til mig. Helt uden at vi har snakket sammen eller forventer noget tilbage fra mig. En virkelig sød tanke, der fik mig til at føle mig meget velkommen i et fremmed land.
 3. Booty-karma!
  Jeg var på på tur i magasin med en veninde, da en fremmed ældre kvinde pludselig råber: “Stop, hey dig der, undskyld stoooop!”.
  Jeg troede straks, at jeg havde revet noget ned fra en hylde og var ved at skulle have en skideballe, da kvinden siger: “Undskyld, jeg stopper dig, men jeg er simpelthen nød til at sige til dig at du har den sødeste lille hjerte formede numse, den er simpelthen så fin!”.
  Jeg blev helt paf, smilede over hele ansigtet og sagde tusind tak.
  Den kommentar gjorde så meget for mig, da jeg altid har været ked af min popo og syntes, den har været noget flad og slatten. Så for en usikker pige på dengang 18 år gjorde den kommentar alverden, og jeg har ikke været ked af min numse siden!
 4. En buket blomster
  Min nabokone bankede på døren den anden dag med en buket blomster i hånden, som hun selv havde plukket og bundet fra sin have. Min kæreste havde sidste år bemærket nogle pæne blomster og udtryk det for dem. Det huskede hun så i år, da de sprang ud igen, så nu syntes hun at vi selv skulle have gælde af dem, og så måtte vi da hjertens gerne kigge forbi og se blomsterne i haven og få en kop kaffe. Man bliver glad i hjertet af godt naboskab!
 5. Deling af dejligt dip-tip!
  Jeg sidder lige som det voksne menneske, jeg er, og spiser chips og dip til aftensmad. Hver gang, jeg laver dip, sender jeg en kærlig tanke til hende, der, for 2 1/2 år siden i en Fakta, delte med mig, at dip på laktosefri creme fraiche er toppen!
  På dagen kunne jeg overhovedet ikke overskue tippet (I ved, det der med at stå at tale med en fremmed om, at man tydeligt køber ind til chips og dip) og fik derfor på ingen måde sagt så pænt tak som det tip fortjente! Jeg ville ønske, jeg kunne fortælle hende, at jeg har holdt mig til det lige siden!