Jon har næsten blogget mere, end jeg har, i løbet af de seneste uger! (Jeg fristes her til at tilføje en kæk vits om, at jeg til gengæld også går ham i bedene og faker ting i privaten, men eet ville blive noget rod, så det vil jeg afholde mig fra). 😂

Heldigvis er mange af jer, der læser med, glade for hans skriblerier. Nogle sågar mere så end det, jeg skriver, og det gør jeg så mit bedste for ikke at tage personligt! 😜

Men jeg nyder min pause fra nettet – sådan on/off. Jeg nyder at bruge min energi på at holde ferie og holde fri med ungerne og ikke lave små, mentale noter af det, der i løbet af en dag kan blive til et indlæg senere eller i morgen. Det har været rigtigt godt for mig at få ryddet lidt op på harddisken. Sådan som det er for de fleste. Og det er faktisk første gang i fem et halvt år, at jeg holder sådan rigtigt fri fra at blogge, utroligt nok, egentlig. Og jeg har svært ved at forestille mig, hvordan vi skulle have formået at holde ferie som familie i år, hvor børnene sover mindre end nogensinde før, hvis jeg ikke havde gjort det. De står op kl. 6 og går i seng kl. 20, og til den tid er jeg altså alt for well done til at kunne forfatte noget som helst fornuft.

(Dette indlæg er i øvrigt skrevet og tilrettelagt fra toilettet. Det siger nok lidt om forholdene i hjemmet med børn, der holder ferie!) ❤️🙌🏻😅

Men nu begynder jeg også at glæde mig til at vende retur til min favorit-platform her på domænet! Ordene er begyndt at boble op og stå i kø, og på mandag, når Krapylerne atter er i børnehave, glæder jeg mig til atter at hoppe til tasterne med fornyet energi!

Men i dag får I altså Jon, som svarer på spørgsmål fra jer!

Er du en instagram husband?
Ja, det er jeg da. Men jeg er en god én. Forstået på den måde at jeg har øvet mig i et par grundprincipper, så jeg er effektiv, hvilket jo er godt for både mig og MM. Det handler såmænd om at tage mange billeder hurtigt, så der er noget at vælge imellem; at kende lys, så man kun mørklægger ansigtet, når det ønskes; og så liiige 20 cm ned i knæene. Man er vel højere end konen.

Mest spændende rolle/drømmerolle / Vil du helst lave film eller teater:
Jeg har lidt skrevet om det her tidligere, men den kan faktisk summeres hurtigt op.
Jan i Mercur var mest spændende, fordi udfordringen var den største hidtil. Men jeg har faktisk været i Mexico og skyde actionfilm for sjov i 14 dage, da MM var megagravid, og det var fandme også skægt. Mest for mig. Film og teater (og tegnefilm og lydbogsindlæsning og alt det andet, jeg laver) er helt forskellige sportsgrene, så jeg vil helst blive ved med at lave det hele. Det kan være appetitten ændres med årene, men indtil videre får jeg meget forskellige ting ud af de forskellige muligheder, så det prøver jeg at blive ved med så længe, jeg kan.
Og det corny svar om drømmerollen er, at den altid vil ligge ude i fremtiden. Jeg vil altid drømme om at arbejde på interessante historier med inspirerende kollegaer, og jeg lærer hver dag, så forhåbentlig kan jeg blive ved med at finde nye projekter, der udfordrer og udvikler mig. Det er drømmen. Og håbet.

Bo i udlandet – hvor og hvor længe?
Hvis jeg må tage et arbejdsmæssigt perspektiv på det spørgsmål, så startede jeg jo med at drømme om at være skuespiller som teenager, hvor jeg sad og læste i det hedengangne FilmGuide, det smalformatblad, der stod i Nordisk Film-biograferne i 90’erne – remember? Der blev tændt en drøm om at bytte hovedet på actionstjernene ud med mit eget, og at lave film med pistoler og store eksplosioner. Siden er målet nuanceret en smule, og jeg får nogle helt andre ting ud af lave skuespil nu, men teenagedrømmen er ikke død. Den er bare kommet i kontekst. Så jeg kunne godt tænke mig at bo og arbejde i udlandet, også fordi man laver film på andre måder, alt afhængig af hvor i verden man er, og jeg vil jo gerne se så meget som muligt af den verden. Når det så er sagt, så synes jeg også at mine børn skal opleve så mange forskellige kulturer de kan slippe afsted med, og der er et eventyr, også for Mette Marie, i at have base et andet sted end det tryggeste, man ved. Så det snakker vi om. Og undersøger løbende.

Kunne jeg tænke mig at arbejde sammen med MM foran / bagved kameraet?
Det har vi jo faktisk gjort et par gange allerede. Vi har begge lagt stemmer til både Peter Kanin og Ferdinand, og så kan man sige at MM har gået mig lidt i bedene på reklamefronten, da vi begge har reklameret for YouSee og Nivea (mig dog kun i udlandet). Det var faktisk ret hyggeligt at være i lydstuide samtidig, så mon ikke det sker igen, hvis muligheden opstår? Om vi kunne finde på noget tredje? Altså, jeg er fan af ikke at lukke nogle døre på forhånd.. 🙂