Det er sommer, og jeg er lækkersulten! Og lækkertørstig! Og alt muligt andet “lækker”!

Derfor har jeg gjort det mest fornuftige, jeg kunne komme i tanke om, nemlig at parre op med Frederikke Waerens. Netop, dén Frederikke. Hende, vi alle sammen følger på Instagram og samtidig kontinuerligt overvejer at unfollow’e, fordi en ganske almindelig p-tærte bare ikke smager af det samme mere, når man har set, hvad Frederikke gør med smør, fløde og chokolade. Og æg. Og is. Og Daim. Og alt muligt andet!

Jeg spurgte Frederikke, om vi skulle lave et lille juli-samarbejde, og det sagde hun heldigvis ja til (hurra!). Så hver fredag i juli kan man finde en opskrift, der er fremtryllet af Frederikke til jer, der læser med hos mig, her på domænet! Og jeg vil selvfølgelig anbefale, at man følger Frederikke på Instagram her, hvis man ikke allerede gør det. Hun kan også følges på youtube her og på bloggen her.

I dag forkæler hun os med en chokolade-pavlova! Uden at være ekspert tør jeg godt garantere, at det er liiidt af en sukkerbombe! 😋

En skøn chokolade pavlova med flødeskum og sommerens friske bær smager fantastisk: Kombinationen af den søde, sprøde marengsbund, blød flødeskum og syrlige friske sommerbær er smagen af sommer! Kagen er meget nem at lave. Du kan gøre bunden klar i god tid, men du skal først pynte den, lige inden servering, så marengsen ikke bliver blød. Hvis en stor kage er for meget, kan du i stedet lave små portions-pavlovaer. Bag dem så lidt kortere tid. De marengsbunde, du ikke får brugt, kan sagtens holde sig i en tætsluttende kagedåse. Så kan du hurtigt servere en lækkerbisken igen dagen efter…

Chokolade pavlova med flødeskum og bær (opskrift til ca. 10 personer):

Pavlova (marengsbund):
5 æggehvider
270 g sukker
2 tsk. maizena
100 g mørk chokolade, smeltet

Derudover:
3 dl piskefløde
Blandede friske sommerbær, f.eks. hindbær, blåbær, brombær, jordbær og ribs
Evt. mørk chokolade til pynt, smeltet eller hakket

Pavlova:
Tænd ovnen på 170 C varmluft. Pisk æggehviderne hvide og skummende. Tilsæt sukkeret lidt af gangen, imens der fortsat piskes, og pisk til en sej marengs, ca. 10 min. Tag en smule marengsmasse og gnid imellem to fingre – hvis du kan mærke sukkeret, så pisk lidt mere, indtil sukkeret er helt opløst. Vend maizena i marengsmassen, og derefter den smeltede chokolade. Beklæd en bageplade med bagepapir. Bred marengsmassen ud på bagepapiret i en cirkel på ca. 30 cm. størrelse og bag pavlovaen i ca. 45 minutter. Den skal ikke blive brun, men nærmest bare tørre. Tjek om pavlovaen kan løftes af bagepapiret, hvis den stadig er lidt blød, så skal den bage lidt længere. Sluk ovnen og lad pavlovaen stå i ovnen ved eftervarmen og tørre yderligere i ca. 30. min.

Lige inden pavlovaen skal spises, placeres den på et fad. Pisk fløden til en let skum og fordel den på marengsbunden. Pynt med masser af friske bær og evt. lidt smeltet eller hakket chokolade udover. Server straks. Velbekomme!