Det er sommer, og jeg er lækkersulten! Og lækkertørstig! Og alt muligt andet “lækker”!
Derfor har jeg gjort det mest fornuftige, jeg kunne komme i tanke om, nemlig at parre op med Frederikke Waerens. Netop, dén Frederikke. Hende, vi alle sammen følger på Instagram og samtidig kontinuerligt overvejer at unfollow’e, fordi en ganske almindelig p-tærte bare ikke smager af det samme mere, når man har set, hvad Frederikke gør med smør, fløde og chokolade. Og æg. Og is. Og Daim. Og alt muligt andet!

Det, jeg bedst kan lide ved Frederikkes Instagram-profil er, at hendes approach til lækkerier er usnobbet. Selvom alt ser vanvittigt lækkert ud, er det tydeligt, at smagen er i højsædet, og hendes opskrifter skræmmer mig ikke væk. Det hele ligner noget, jeg kan efterligne (måske ikke med samme visuelle udtryk, men i hvert fald i smagen!), og mange af tingene har jeg endda for det meste i køkkenskabene.

Jeg spurgte Frederikke, om vi skulle lave et lille juli-samarbejde, og det sagde hun heldigvis ja til (hurra!). Så hver fredag i juli kan man finde en opskrift, der er fremtryllet af Frederikke til jer, der læser med hos mig, her på domænet! Og jeg vil selvfølgelig anbefale, at man følger Frederikke på Instagram her, hvis man ikke allerede gør det. Hun kan også følges på youtube her og på bloggen her.


I dag byder Frederikke os på en jordbær-mojito!
Nu forholder detr sig jo således, at jeg var bartender i 10 år, mens jeg fimsede rundt efter gymnasiet og mens, jeg gik på universitetet. Her lærte jeg (altså i baren, ikke på uni), at det er af største vigtighed, at man klapser sin mynte, før man morter den. Man holder mynten i den ene hule hånd, mens man klapser den med den anden hånd. Således frigives det søde i mynten bedre, sådan at drinken ikke bliver bitter, men netop myntesød.

Om sin cocktail siger Frederikke:
“Mojito med jordbær er en skøn sommercocktail. Brug gerne søde danske jordbær for at få den bedste smag. Dette er en mild cocktail, men du kan selvfølgelig tilsætte mere rom, hvis du vil have en mere intens romsmag. Cocktailen kan også laves i en alkoholfri version, hvis der f.eks. er små gæster med ved bordet”.

Mojito med jordbær (2 store glas):
Ingredienser:

8 jordbær, skåret i halve
Saften fra 1 lime
2 tsk. rørsukker
2 håndfulde mynteblade
4 cl hvid rom
Ca. 6 dl danskvand
Knust is

Fremgangsmåde:
Fordel jordbær, limesaft, rørsukker, mynteblade og rom i 2 glas. Mos det godt sammen med en morter. Fordel danskvand i glassene. Smag gerne til om du synes der skal tilsættes mere sukker eller limesaft. Top med friske jordbær, knust is og mynte. Velbekomme!