Jeg befinder mig i skrivende stund på et passagersæde et sted i nærheden af Grevinge med kurs mod Kalundborg. Her venter med lidt held en bred flyder, som skal fragte min familie og mig til Aarhus, og herfra fortsætter vi egenhændigt vores færd mod Råbjerg Mile, hvor der venter os en uge i en campingvogn på en campingplads! Hele min barndom igennem har særligt min mor sørget for, at vi har kørt Danmark og nogle gange Europa tynd med netop sådan en bag på bilen. Men set er faktisk små 20 år siden, jeg sidst sov i én. Og nu vi er ved det, var det faktisk også i Skagen!

Krapylerne glæder sig helt vildt til at tilbringe en uge i en campingvogn – noget, de endnu ikke har oplevet – ikke mindst fordi, de skal sove i køjeseng. Vejret virker lovende de første par dage, og herefter sættes vores lid til den danske sommer og dens udendørs charmer lidt mere på prøve, idet regnen melder sin ankomst. Som passioneret haveejer kan jeg ikke ærgres helt igennem over disse herrens våde velsignelser fra oven, men det kunne teste stemningen på campingpladsen. Men nu må vi se. Intet dårligt vejr, kun dårlig påklædning og så videre.

Sidst, vi var så nordligt, var da Krapylerne var blot 5 måneder. Der tilbragte vi en enkelt nat i Kandestederne, og om aftenen spiste vi krabbeklør på havnen i Skagen. Det har sat sig så fint i min hukommelse, at det er det, jeg går allermest benhårdt efter.

Men jeg vender mig nu mod jer, o, vise læsere! For hvilke tips har I til en familie på to lange og to korte, som skal tilbringe en uges tid højt mod nord? Hvor købes de bedste vaffelis? Hvilke forlystelser skal vi forlyste os med? Hvad SKAL vi se (udover den tilsandede kirke), og hvor bør vi spise?