Her i næstsidste øjeblik, inden efterårsferien indtræffer, kan jeg lige nå at poste allersidste kapitel i min sommer-venindeføljeton. Denne gang står Stine for skud. Vi har kendt hinanden længe og lavet virkelig mange sjove ting sammen – blandt andet tilbragte vi for 11 år siden en sommer sammen i Barcelona, og hvor vi drak os plakatfulde i mojitos hver evigt, eneste dag.
Stine er en af mine absolut yndlings (det er de sgu alle sammen), og jeg glæder mig sådan til at skulle se hende igen på mandag, hvor vi mødes i Odense for at se Den Store Gatsby. <3

Hvad hedder du?
Stine Enevold Valentin

Hvor gammel er du?
Jeg er 39 år i skrivende stund, men fylder 40 lige om lidt. Det er noget underligt noget med alder. På den ene side føler jeg mig slet ikke så gammel, og på den anden side så passer det nok meget godt, når jeg tænker på mit liv, og alt hvad jeg har oplevet. Jeg bilder mig selv ind, at 40’erne er de nye 30’ere. Bare med mere frihed, overskud og erfaring. Måske også med knapt så meget stress. Jeg håber, det passer!

Hvor er du opvokset?
Jeg er opvokset lidt rundt omkring. Mine forældre var ret så rastløse i 80’erne. Der skulle ske noget. Jeg er født i Ribe, så flyttede vi til Grønland på Østkysten, så flyttede vi til Skive, hvor jeg startede i skole, så flyttede vi til Grønland igen på Vestkysten. Da jeg gik i 5. klasse flyttede vi til Gråsten og senere til Sønderborg. Jeg føler, at det er her, jeg er fra, nok fordi alle mine bedste venner kommer herfra, og fordi mine forældre valgte at blive her. Jeg har haft mine teenageår og tidlige ungdom her og fantastisk mange gode oplevelser og fællesskaber, som har været med til at forme mig til den, jeg er i dag.

Hvor kender vi hinanden fra, og hvor længe har vi kendt hinanden?
Vi to kender hinanden fra Sønderborg. Jeg arbejdede på en bar, som hed Maybe Not Bob, og som var byens in-sted dengang. Du var et par år yngre end mig, og jeg husker dig valse rundt på baren med din tynde, smækre krop og mørke, korte hår. Vi klikkede ikke til at begynde med. Faktisk langt fra.. Men efter vi begge to flyttede til København og fandt ud af, at vi havde datet den samme fyr, samtidig med at vores fælles veninde Anne Mette begyndte at invitere os begge med i byen, så fandt vi ligesom hinanden og opdagede, at vi faktisk havde meget tilfælles. Siden har vi ikke kigget os tilbage og har virkelig oplevet mange ting sammen. Såeh, 20 år cirka, har vi kendt hinanden. Det er helt vildt.

Hvilken uddannelse har du?
Jeg er uddannet cand. comm i Journalistik fra RUC og har en bachelor i Socialvidenskab.

Hvad arbejder du med?
Jeg arbejder som projektleder i en hjælpeorganisation, som hedder Børnehjælpsdagen. Vi arbejder med anbragte børn og unge i Danmark. Mit arbejde består i at synliggøre organisationen gennem forskellige events og aktiviteter samt at afholde diverse arrangementer og camps, der skal styrke børnene og de unge mentalt og fysisk. Derudover arbejder som lærer på en efterskole, hvor jeg underviser i journalistik.

Hvor bor du – og i hus eller lejlighed?
Jeg bor i Høruphav lidt udenfor Sønderborg. Efter 16 år i København og udlandet flyttede min familie og jeg tilbage hertil for snart 3 år siden. Det er på alle måder en vild beslutning, men vi har ikke fortrudt det. Det har gjort, at vi har langt mere frihed i vores hverdag, og vi nyder at have naturen tæt på – og ikke mindst bedsteforældrene. Sønderborg er en dejlig by, som indeholder langt det meste, som jeg har brug for. Jeg kan godt savne København og dens sprudlende liv med caféer, kultur, koncerter osv., men så er det jo godt, at der er en lufthavn i Sønderborg, som på 30 minutter kan fragte mig til hovedstaden, når jeg trænger. Vi bor i hus i øvrigt. Et hus, som vi er i gang med at renovere.

Er du gift?
Ja, det er jeg. Jeg er gift med Allan, eller Karl, som hans venner kalder ham hernede. 🙂 Vi har været gift siden 2011, hvor vi lavede snigeren på Rådhuset. I 2016 blev vi gift igen – denne gang i kirke med hvid kjole, stor fest og hele pivtøjet.

Har du børn – hvor mange?
Vi har to børn. Vitus på 10 år og Viola på 6 år.