Flinke Fremmede er den softice, man spiser på en regnvejrsdag! Den dåse makrel, man finder i skabet den dag, man troede, man ikke havde noget til frokost. Vi har alle sammen brug for flinke fremmede, og vi skal huske at være dem overfor andre! Derfor håber jeg, at I vil vedblive med at bidrage med de flinke fremmede, I har mødt, til denne mailadresse: flinkefremmede@mettemarieleilange.dk. Tak! 🙂

 1. Ikke alle superhelte bærer kappe
  Da vores datter var omkring 5-6 måneder, opdager jeg med et sygt barn hjemme, at vores modermælkserstatning er meget tæt på at slippe op. Da jeg selv havde det svært psykisk, havde jeg ikke overskud til at skulle ud efter modermælkserstatning kl 19 om aftenen. Jeg forsøgte derfor med rema1000s udbringer-app, og heldigvis var der en sød, ældre kvinde, som slog til, og da hun kom, sagde: “ja, jeg kunne jo godt se, hvad det drejede sig om” på den mest kærlige og betænksomme måde, og selvom hun tjente et par kroner på det, blev jeg alligevel rørt over, at hun ville bruge tid på at hjælpe mig.
 2. God cykelkarma!
  Jeg havde bestilt en cykel i fødselsdagsgave til min søn over nettet og havde undervurderet, hvor stor sådan en kasse egentlig er. Mens jeg stod foran pakkeshoppen og baksede med at få den op og støtte på min cykel, så jeg kunne trække hjem med den, kom en ældre dame gående med en barnevogn. Hun stoppede med det samme og tilbød at holde cyklen, så jeg kunne bruge to hænder til kassen. Hjem kom jeg, men så var der problemet med at få kassen ned af cyklen igen. Og netop dér kom der så en fyr løbende fra den lokale cykelsmed for at hjælpe mig med at få den ned. Det var så sødt af ham, selv om det kun gjorde mig endnu mere flov over ikke at have købt cyklen lokalt (men de havde altså ikke den rigtige størrelse…).
 3. Man kan aldrig have for mange rabatkuponer!
  Vi var forleden på et museum, hvor vi ligesom så mange andre stod i kø ved indgangen. Så kommer en ældre kvinde og rækker os og flere andre et lille udklip med 20% rabat for to voksne fra avisen. Hun skulle ikke selv bruge så mange, men da de havde været i avisen flere uger alligevel, havde hun taget flere med for bare at kunne give dem til andre. Sikke en sød tanke. Vi nød i hvert fald en “gratis” is til familien på museet efterfølgende for de penge vi havde sparet.
 4. Der findes også engle på Copenhell
  Jeg havde lige fået ferie fra arbejdet 1 time før, at jeg ankommer til Copenhell – og havde glædet mig i flere dage. Det første, der sker er, at jeg glemmer min taske i toget. Fuck, lort. Jeg var bare klar til at være sur og skride hjem. Jeg kommer dog ovenpå igen, da en mega-sød fyr har fundet den og indleveret den (og jeg kan heldigvis allerede hente den imorgen). Nå, men Copenhell er for fedt, der er god rock musik og alt er godt. Så starter regnen og jeg løber mod det store telt, hvor jeg falder pladask ned i en kæmpe pøl af vand og mudder (ja… jeg var lidt fuld). Mega ydmygende, men så kommer den sødeste pige og får mig op – ind i en bar og får tørret mig med vådservietter og forsyninger i form af fransk hotdog og en øl. Det reddede lige det hele!
 5. Man skal passe på de nye! <3
  Jeg var lige startet på min nye arbejdsplads, da vi skal til sommerfest. Jeg kender måske 10 mennesker ud af en forsamling på 600, så jeg var lidt presset, da jeg desværre har været igennem en længere sygdomsperiode, som har gjort mig en smule usikker i større folkemængder. Jeg sørger selvfølgelig for at få drukket nok til, at tankerne ikke løber afsted med mig. Alligevel finder jeg mig i en situation hen af aftenen, hvor jeg ikke kan finde nogen jeg kender. Jeg går desperat udenfor, men selv der er der propfuldt med mennesker. Jeg vælger at trække mig lidt “tilbage” for bedre at kunne få et overblik, og måske få øje på nogle velkendte ansigter, desværre uden held. Men til min overraskelse kommer der sekundet efter to vældig søde fyre hen og siger: “Du ser ny ud, er du alene?” Jeg måtte simpelthen bare udbryde, at de bare var skidesøde og havde lagt mærke til mig og min “ensomhed”, og de fik selvfølgelig min historie med, at jeg var 2 uger gammel i det firma. Jeg har stadig mega meget optur over det, og jeg endte med at stå og tale med dem i en time og hygge mig resten af aftenen.