Alle links i indlægget her er reklamelinks.

Da jeg var i London med min papsøster i maj i år, købte jeg et par højtaljede bukser til mig selv på udsalg hos Karen Millen. Jeg havde følt mig lidt oppustet og småkvabset hele dagen (det var den tid på måneden), men så snart, jeg fik de bukser på, følte jeg mig sindssygt godt tilpas med den måde, jeg så ud på. Og sådan er det altid, når jeg har højtaljede bukser på. Jeg synes, at højtaljede bukser klæder mig helt vildt godt! Bedre end nogen anden slags buks, jeg endnu er stødt på i universet! Af uransalige årsager findes der ikke et eneste billede af mig iført bemeldte bukser, men buksedragten, som jeg ses i herover, som er købt i TopShop på samme tur, kører med totalt samme princip. Og en endnu højere talje.

Jeg har en lang overkrop, korte ben, en god hofte og en smal talje, og højtaljede bukser lukkes i sagens natur højere op end konventionelle benklæder og skærer sig derved ikke ind i min hofte, så jeg er nødt til at åbne knappen hver gang, jeg sætter mig ned. De lander derimod der, hvor jeg er smallest, og der er meget mere plads til leben – og så synes jeg, at de fremhæver alt det, jeg godt kan lide ved min krop.

Alt dette til trods, og til trods for, at det her er en viden, jeg har været i besiddelse af længe, er der kun meget få par højtaljede bukser i mit skab. For jeg synes, de kan være svære at finde, og jeg er meget bedre til at shoppe kjoler. Og så køber jeg bare et par “almindelige” bukser, når jeg mangler. Og så ender jeg med at sidde der og knappe op.

Men det skal være slut, skal det! Jeg aftalte med mig selv i det britiske prøverum, at jeg aldrig mere vil købe andet end højtaljede bukser – i hvert fald indenfor dén tøjkategori, og i hvert fald indtil, at jeg ser anderledes på tingene. Det er spild af liv, penge og forbrug at investere i tøj, man kun føler sig nogenlunde tilpas i. Så det gør jeg ikke længere!

Så her præsenteres således i al beskedenhed mit bud på nogle gode, højtaljede benklæder. Hvis man skulle være af samme støbning som mig – fysisk og bentalt (det er en bevidst tastefejl….) 😉


Drømmebuksen fra Arket! Nem at tørre over med en karklud, når man spilder, og simpelthen så tjekket! Og så er den fin lige at stikke en tynd strik ned i taljen på henover efterår og vinter.
Lidt dyr dog. Kan hittes her!


Virkelig fin variant fra Dr. Denim, der lige nu er sat ned med 40%. Tænker egentlig selv at slå til!
De kan købes her.

Den her type kan jeg rigtigt godt lide. Ikke helt løstsiddende, men stadig ikke limet til kroppen.
Kan købes her!


En laber business/street-variant alt efter, hvad for nogle sko og hvilken overdel, man styler den med.
Kan fås for en slik og i mange forskellige farver her.


Fed klassiker i en god længde fra Lee! Helt smal i benene – god skinny model.
Kan købes her.