I MORGEN er det officielt international stamcelledonordag! YAS, mand! Jeg tror faktisk, at det er den første af sin slags i Danmark og jeg ved, at det er første gang, at den bliver fejret!
Sidste år vidste jeg ikke engang, at man kunne blive stamcelledonor på den nemme måde, man kan, og jeg var ikke engang selv bloddonor. Men sidste februar, hvor det gik op for mig, og jeg var så heldig at få en masse med på vognen, har jeg holdt kontaktet med Flemming (direktøren for Bloddonor Danmark) og hans damer og gjort mit bedste for at få endnu flere med i klubben, som giver stikmærker i stedet for rygmærker.

I mandags havde Jon og jeg inviteret 15 influenter og skuespillere til en frokost på Madklubben Frederiksberg, som havde været så gavmilde at sponsorere kyllingesalat og rejemadder til alle vores gæster.

Her holdt jeg et lille oplæg, og så hørte vi fra Dorthe, som er mor til en datter på 10 år, som kun er i live i dag netop fordi, hun har modtaget stamceller fra et andet menneske. Det var meget rørende, og hele selskabet blev påvirket.


Derefter hørte vi fra to læger på Rigshospitalet, som fortalte om praktikken i donationen, altså hvordan det hele foregår. Man skal være bloddonor for at blive stamcelledonor, og så sender de bare en lille portion af ens blod ind i stamcelleregistret, og der ligger det så, hvis man en dag skulle vise sig at være et match. Det sker med 99,9% sandsynlighed aldrig. Men hvis det gør, bliver man kontaktet, får noget medicin, man skal tage i fem dage, og så kan man tappe stamcellerne fra blodet, som det sker for Emil i de videoer, jeg har delt på Instagram i denne uge.
Stort set alle, der deltog i eventet, har delt den lille video i deres stories, og så er vi så heldige, at en del forskellige aviser og nyheds-outlets atter engang har grebet historien. Blandt andet bragte TV2 i dag denne artikel, Berlingske har lavet denne her, JyllandsPosten har lavet denne her, og i aften kl. 19 kommer der et indslag i Nyhederne, som blandt andet indeholder et interview med mig.
Jeg er så lykkelig over, at jeg kan være med til at gøre den her forskel, det er, at en masse nye melder sig ind i stamcelleregistret! Det er så godt, det gør verden til et bedre sted for mig, og det føles som om, vi er en her masse mennesker, der har hinandens ryg. Det gør mig sgu tryg! Så TAK!

Og hvis man ikke er bloddonor og stamcelledonor endnu, kan man nemt råde bod på det her! <3