Jeg er ret kræsent anlagt, og det har egentlig altid irriteret mig. Jeg synes, det er ganske usofistikeret ikke at drikke rødvin, for eksempel. Det virker så voksent og dannet. Men jeg hader rødvin. Alene duften! No thanks.
Jeg er blevet meget bedre på madfronten, end jeg var for bare ti år siden. Det skyldes både, at jeg virkelig har haft et ønske om at udvide min palette, men i samme omgang også, at jeg har fået serveret en masse lækker med med ingredienser, jeg ellers aldrig før har smagt eller selv ville have pillet ned fra hylderne i Netto. Eksempelvis er vegetarmad jo virkeligt blevet in på det seneste, og det har betydet, at jeg har smagt mad af grøntsager lavet af folk, der har forstand på det – i stedet for mig selv, der ikke kan meget andet end at koge en kartoffel og grille en aubergine. Og det har givet mine smagsløg mod på mere.

Anderledes ser det dog ud på drikkefronten. Jeg er cola-holiker og hører til den slags mennesker, der mener, at en blodrød cola duer til alle måltider – omend jeg til morgenmaden holder mig til letmælk. Jeg har jo børn… Når jeg skal være fuld, drikker jeg champagne eller gin/tonics (og aldrig andet), og så er jeg heeeeldigvis rigtigt glad for vand. Ikke med brus, bare iskold vand fra hanen. Jeg elsker det og drikker formentlig mellem én og tre liter hver dag. Jon drikker næsten aldrig andet end vand, og Hugo og Berta ved faktisk nærmest ikke, at børn kan drikke andet end vand og mælk.

Vi plejer altid at have én eller to store glasflasker med postevand i køleskabet, BUT THAT ALL CHANGED NOW! Jeg har nemlig fået nye armaturer fra GROHE installeret i køkkenet! “Åh, det lyder altså lidt kedeligt”, tænker du måske, men i så fald ville du tage grueligt (grohe-ligt…?) fejl! Det er noget af det festligste, der er sket for mit køkkenliv siden sidst, jeg lavede flødeboller!
Jeg har fået både en GROHE Blue og en GROHE Red Mono, og jeg havde helt undervurderet, hvad disse installationer ville gøre ved mit liv. Især GROHE Blue er jeg vild med, men måske ville det have forholdt sig anderledes, hvis det ikke var fordi, at jeg i forvejen de seneste halvandet år, mens vi har boet i Køge, har haft en hane med kogende vand. For det er det, GROHE Red Mono er. En hane, der er monteret yderst på køkkenvasken, og som, når man trykker på knappen, frigør kaskader af allerede kogende varmt vand. Det er vidunderligt og har gjort alle former for madlavning, der kræver varmt vand, meget nemmere for mig (og Jon). Vi overevejede at få installeret sådan en hane, da vi havde spædbørn og boede i Vestergade, men undlod. Og hvis man kan fortryde bagudrettet, så gør jeg vist det. Udover at være tidsbesparende, er det jo også der jo også et miljøhensyn at hente i, at man ikke behøver at bruge energi på komfuret til at varme vandet op. Jeg gætter på, at de fleste hjem inden  længe har sådan en varmvandshane som Grohe Red Mono, for når man først har besøgt en ven, der har én, vil man sgu selv have den.

Så min begejstring for kogende vand lige ved hånden har været konstant de seneste halvandet år, men ganske ny er min entusiasme for GROHE Blue, som nu også bor i Langehjemmet! Den ligner til forveksling en ganske almindelig vandhane, men det ville være det samme som at sige, at Jon ligner en ganske almindelig mand. Åh, der gemmer sig nemlig så mange overraskelser under overfladen!
Grunden til, at jeg var begejstret for udsigten til bekendtskabet til at at begynde med, var, at GROHE satte mig i udsigt, at jeg ville få danskvand! I VANDHANEN! Det er overskudsagtigt på samme måde som isklumper i køleskabet og en seng med elevation. Det er næsten for meget, og så alligevel freaking perfect.
Og danskvand har vi fået! Jeg drikker ikke danskvand bare sådan, men jeg kan rigtigt godt lide at hælde dansvand i min hjemmelavede lemonade eller blande det op med Rynkebys blandede saft i de perioder, hvor jeg prøver at skære ned på mit colaindtag. Og mine gæster elsker, at jeg kan servere sold danskvand direkte fra hanen, så det har jo også lidt blær-værdi, og det er sgu vigtigt, når man sådan bor i Køge.

Men det bedste ved den her GROHE-installation, må jeg uden skam melde, er det iskolde vand. Uden sammenligning. Og nej, vi taler ikke om koldt vand her. Vi taler om koldt-koldt vand. Det er vand så koldt, at hvis man ånder ud gennem næsen ned i glasset, lige inden man drikker en slurk, opstår der en lille kuldesky, som svæver op af glasset – I kid you not. Jeg elsker det! Det betyder, at vi sparer på vandet, fordi man ikke står og lader vandet rende, til det bliver koldt, det betyder, at vi har mere plads i køleskabet, og så er det bare cool. Jeg får en lille optur hver gang, jeg tænder for hanen (den er ret ny, lad mig lige være).

Man kan læse mere her om GROHE Blue og GROHE Red Mono her. Og hvis man køber via hjemmesiden, jeg her linker til, får man en rabat på 750 kr. og et gratis filter med, som har en værdi af 539 kr. Man skal bruge rabatkoden Mettemarie eller Mettemarielei, og de virker frem til d. 30. november 2019.