Billedet er lånt her.

De senere år har jeg hygget mig ret meget med at lave julekalender til Jon. Forrige år fik han den klassiske pakkekalender, sidste år lavede jeg en video-kalender, hvor jeg havde fået 24 af hans venner og familie til at sende mig julehilsner til ham, og i år har jeg altså givet mig i kast med en fodboldjulekalender!

Jon læser normalt alle mine indlæg her på domænet, men han er indforstået med, at han ikke må læse dét her indlæg!
Jeg har nemlig besluttet mig for at dele julekalenderen med jer. Jeg synes nemlig at kunne huske ved en tidligere lejlighed, at det viste sig, at flere af jer, jeg kender igennem bloggen, har mænd, fædre, brødre og kærester, som interesserer sig for fodbold! (Ja, jeg er ikke kønspolitisk korrekt her, men jeg har altså aldrig mødt en kvinde, der ønskede sig en fodboldjulekalender. Og til gengæld er den her julekalender både glutenfri og anti-forbrug, så, altså!).

Om jeres mænd er fodboldgale i samme omfang som Langemanden, skal jeg jo ikke kunne sige, men jeg tror faktisk ikke, at han heller kan svare på ALLE spørgsmålene, omend han er syg med forhold (SYG!), men så lærer han jo noget nyt! Af mig! Om bold! #vildt

Tanken er, at han får et spørgsmål om dagen fra d. 1. til d. 24. december. HVIS han svarer rigtigt, får han en lille chokoladejulemand. Én af dem fra Tiger. Hvis jeg ikke når at finde nogle chokoladefodbolde inden søndag. Men det er ikke knasen, der er den afgørende faktor her. 😉

Jeg håber, I kan bruge den! Det tog en krig at finde 24 fact, der kunne bruges, så brug løs! Om ikke andet, så bare til at kaste random facts efter jeres mænd, når de skræller kartofler. Det ved vi jo, de kan lide. 😉

1. december:
Han har fire sønner, som alle spiller for Real Madrid. Hvem er han? (Zinedine Zidane)

2. december:
Da kampen blev fløjtet i gang, udbrød denne spiller fra Cross Farm Park Celtic i 2000 “Fuck me, that was loud!”, og således fik han det røde kort efter bare 2 sekunder. Hvem er han? (Lee Todd)

3. december:
Hvem er den eneste til at have scoret i 7 forskellige turneringer på én sæson? (Fernando Torres scorede i 2013/14 i både Premier League, Champions League, Europa League, FIFA World Club Cup, FA Community Sheild, FA Cup og League Cup)

4. december:
Han var nok en af de bedste fodboldspillere i FIFA, han gik meget op i spillets skønhed, men han var også uddannet læge OG havde en kandidat i filosofi. Hvem var han? (Socrates) Tillægsspørgsmål: Hvad var hans fulde navn? (Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira)

5. december:
Hans første kontrakt (med Barcelona) blev skrevet på en serviet. Hvem er han? (Lionel Messi)

6. december:
Ét land i Europa kan ikke være med i FIFA. Hvorfor? (Grønland. De har ikke græs nok til at kunne lave en fodboldbane, som FIFA kan godkende)

7. december:
Han betragtes som den første sorte, professionelle fodboldspiller i verden. Hvem er han? (Arthur Wharton)

8. december:
Hvilken nordisk fodboldnation er den eneste, der aldrig har tabt til Brasilien? (Norge. De var vundet to gange og spillet uafgjort to gange)

9. december:
En fodbold består af 32 små felter. Hvad repræsenterer de? (De 32 lande i Europa)

10. december:
Han stoppede borgerkrigen i sit hjemland, da han hjalp sit land med at kvalificere sig til VM i 2006 og i samme ombæring desperat bad præsidenten om at lægge våbnene, og det udmundede i en våbenhvile. Den første i fem år. Hvem er han? (Didier Drogba)

11. december:
Hvad er Danmarks bedste bedrift ved en VM-slutrunde? (I 1998 nåede vi kvartfinalen)

12. december:
Han har scoret har scoret flest mål ved en EM-slutrunde. Hvem er han? (Miroslav Klose scorede 16 mål i en EM-slutrunde. Jeg føler dog for at fortælle, at kvindefodboldverdenens brasilianske Martha har scoret 17 mål i en VM-slutrunde. #powertothewomen).

13. december:
Han er verdens yngste VM-vinder. Hvem er han? (Pelé. Han var kun 17 år og 249 dage, da de vandt VM)

14. december:
United var det første engelske hold, som vandt European Cup (nu kendt som UEFA Champions League) i 1968. Hvem slog de 4-2 i overtid, inden de kunne løfte trofæet? (Benfica, Portugal)

15. december:
Hvad var der særligt ved Premiere League-trofæet, da Arsenal vandt det i 2004/05? (Det er den eneste gang, trofæet er lavet i guld og ikke sølv).

16. december:
Han har en IQ på 150, hvilket placerer ham blandt verdens 0,5% klogeste. Hvem er han? (Frank Lampard)

17. december:
Han er den eneste i verden, som er blevet udvist af en fodboldkamp på sin fødselsdag. I en VM-slutrunde. Hvem er han? (Gianfranco Zola)

18. december:
Han er den eneste fodboldspiller, som kan prale af at have spillet landskampe i fire årtier. Hvem er han? (Finske Jari Litmanen. Han startede i 1989 og sluttede i 2010)

19. december:
Han forsikrede i 2006 sin krop for 850 millioner kroner. Hvem er han? (David Beckham)

20. december:
Hvilket hold er det eneste i verden, der har været med i alle VM-slutrunder? (Brasilien. Og de har vundet 5 gange)

21. december:
Han er den, der har scoret flest mål i verden i én kamp. Hvem var han? (Stephan Stanis, 1942)

22. december:

Han er verdens ældste VM-vinder nogensinde. Hvem er han? (Målmanden Dino Zoff var 40 år og 133 dage).

23. december:
Hans internationale debut i 2005 varede i 47 sekunder, da han fik et rødt kort efter at være kommet på banen som udskifter. Hvem er han? (Lionel Messi)

24. december:
Old Trafford blev bombet i stykker under Anden Verdenskrig, og i årene herefter spillede Manchester United deres hjemmekampe på Manchester Citys stadion (hvor de betalte en årlig husleje på 5.000 Pund og en del af billetindtægterne ved kampene). Hvornår kunne Man United vende retur til det genopbyggede Old Trafford? (De spillede den første hjemmekamp på Old Trafford d. 24. august 1949).