Jeg har lagt store planer sammen med PlanBØRNEfonden for det kommende år, og vi tager de første spadestik i morgen, tirsdag.
Jeg har længe gerne villet have et sponsorbarn gennem min virksomhed! Jeg har jo i snart 15 år været privat sponsor, hvilket jeg er så glad for, men jeg synes simpelthen ikke, der er nogen som helst grund til ikke at være sponsor for et barn gennem sin virksomhed, hvis man har én. Det kan trækkes fra i skat (det kan det også, når man er sponsor privat), så det koster nærmest ikke en disse. Joe and the Juice, for eksempel, har et sponsorbarn for hver butik, de har, og hver gang, de åbner en ny juicebar, får de også et nyt sponsorbarn. De havde en delegation fra virksomheden på besøg i et af landene for nogle år siden, hvor de fik kodyl-smadder i en fodboldturnering mod de lokale børn. Altså, sådan ‘no merci’-smadder! 😉
Letz Sushi er også gode støtter af PlanBØRNEfonden og har ligeledes et barn for hver restaurant.


Og nu får jeg endelig mit ønskede sponsorbarn. Og jeg får ikke bare ét, jeg får TO! Jeg har nemlig drømt om at blive sponsor for tvillinger, og nu har PlanBØRNEfonden fundet drengen Charles og pigen Faith i Kisumo i Kenya, som jeg, Jon og ikke mindst Hugo og Berta må få lov at følge fra nu af. Faith og Charles er 10 år gamle (de har fødselsdag halvanden uge efter mig i oktober), og de bor sammen med deres forældre og to yngre søskende i en bambushytte med jordgulv og bliktag. De går begge to i skole, og den ligger omkring 45 minutters gang væk, ligesom at de har en time til den nærmeste sø, hvor de henter vand. De er sunde og raske og får de vaccinationer, de skal have – takket være PlanBØRNEfonden, som allerede arbejder i byen.

Jeg synes, det er sindssygt givende at være sponsor for et barn i Vestafrika. Det sætter satme tingene i relief. Jeg startede som sponsor, mens jeg var en (efter vestlige normer …) fattig studerende, og når jeg begræd ikke at have råd til de støvler, jeg gerne ville have, eller den bytur, jeg nu havde lyst til, var det en god reminder, at de 235 kr. om måneden, jeg sendte til Benin hver måned, var nok til at sikre skolegang, lægehjælp, rent drikkevand og meget mere for mit sponsorbarn.

Jeg signer up som sponsor for Faith og Charles i morgen, tirsdag, aften kl. 20, og jeg kommer til at gøre det, mens Jon og jeg sender live på min Instagram fra Køge! Selvsamme aften får vi nemlig besøg af Marie og Signe fra PlanBØRNEfonden. Jeg har samlet en masse superfine goodiebags sammen med mine yndlingsprodukter fra NIVEA (reklame, da NIVEA har foræret os de goodiebags gratis, omend det ikke indgår i mit samarbejde med dem), og alle, der signer op som sponsorer for et barn i løbet af den halve time/tre kvarter, som Jon og jeg sender live, får en selvforkælelse-goodiebag med i købet! Sammen med et vindue til en helt anden verden og måde at leve på og den gode følelse ved at hjælpe et specifikt barn et andet sted i verden – og hans eller hendes lokalsamfund.

Pengene rækker sindssygt langt gennem PlanBØRNEfonden, jeg har set det med mine egne øjne, da jeg sidste år besøgte mit sponsorbarn i Benin. Hvis man skulle sidde inde med det mindste spørgsmål, er det i morgen, man skal tune ind på Instagram, når Jon og jeg sender live, for jeg vil selvfølgelig gøre mit bedste for at svare, og det, jeg ikke kan svare på, kan de to eksperter fra PlanBØRNEfonden, som sidder med på sidelinien, helt sikkert besvare.

Vores drøm er, at PlanBØRNEfonden i morgen aften får 20 nye sponsorer. Det ville gøre en sindssygt stor forskel for det arbejde, de kan udføre ude i lokalområderne – og ikke mindst for børnene. Så vi håber og krydser fingre! Klik ind og se om det lykkes i morgen aften på min Instagram @mmleilange, og hvis du ikke er sponsor, så er chancen der jo i hvert fald nu. Vi tager imod med åbne arme. 🙂 <3

Hvis man vil læse mere om min tur til Benin, kan man klikke her og scrolle lidt ned. <3