Jeg skulle bare lige ned i Lagkagehuset og hente mig tre choko-rug og en halv liter friskpresset appelsinjuice. Det er mit yndlings-morgensæt, men jeg under det mig kun sjældent, da det jo er lidt til en pebrede side i forhold til at spise havregryn hjemmefra. Men i dag er sidste dag inden juleferien, og jeg har en del (dejlige ting!) på programmet, så jeg tænkte, at det ville være vidunderligt at slutte arbejdsåret og starte juleferien med et sæt og en avis på pendlerturen ind til hovedstaden.

Men ligesom sidste gang var min timing uheldig. Der var ingen halvliters appelsinjuice, de kom først senere. Man kunne købe en liter i stedet, men jeg syntes, det ville være at stramme den, når det bare var til mig. Så jeg tog til takke med mine boller og en halv liter vand i stedet.

Da jeg skulle til at betale, gik kvinden, som arbejdede i Lagkagehuset, over i et andet køleskab og hentede en liter friskpresset appelsinjuice, som hun stillede på disken. Hun sagde, at hun havde taget den til side til sig selv, men den måtte jeg gerne købe for halv pris. Hun havde alligevel spist en masse spinat og kunne godt undvære de vitaminer, grinede hun.

Jeg blev sgu helt rørt! Altså, det var nok blevet en fin fredag også uden den juice, men den omtanke gjorde mig virkelig glad.

Således sidder jeg nu i toget og hører Henrik Jannson-guitar-sonater i mine headphones, drikker en appelsinjuice, der smager meget bedre, end den plejer, og kigger på verden, der suser forbi på vej på arbejde. Jeg må gøre noget tilsvarende for en anden i dag. Pay it forward. Holde julestemningen i live. I’ll keep you posted.

God fredag! 🥰🎄🙌🏻❤️