Det sker hvert år til jul, og jeg elsker det! Så snart, julefreden har sænket sig, glemmer jeg, at jeg har internet. Mobilen ligger i en skuffe et sted, og jeg kan ikke mønstre så meget som en selfie. Resten af året er jeg pinlig over, hvor afhængig jeg er af den mobil, så det er en lise for min sjæl pludselig at glemme den for en stund. Jeg læste for nylig, at i “gamle dage” var internettet en flugt fra virkeligheden, og nu er virkeligheden blevet en flugt fra internettet, og jeg følte mig ramt! Selv når jeg løber ture i skoven, har jeg jo min mobil med, som jeg hører musik eller podcast på, og hvis jeg en sjælden gang lader den ligge derhjemme, føles det nærmest demonstrativt wellness-agtigt! Det er sgu tosset, at det er nået dertil.

But life is good! Og jeg har nydt at have huset fyldt med familie og mad i nogle dage. Nu er den sidste familie drejet af, og Jon er kørt i svømmehallen med Krapylerne, så nu vil jeg lige forfatte det her indlæg, inden jeg går en tur i skoven med “Mørkeland”-podcasten i ørene.

Vi har fejret juleaften med Jons mor og den side af familien. En forhåbentlig ny tradition er, at vi udover Jons søster, hendes mand og deres søn også inddrager Jons moster Ruth fra Samsø og Jons to fætre fra Odense samt den enes kæreste og to børn. Desværre var der mandefald grundet sygdom, så fætteren med kæresten og ungerne måtte blive på Fyn.

Jons moster Ruth havde Så Meget Mad Med! Det var helt tosset fantastisk! Og Jons fætter er veganer, så hun havde alt med både i en klassisk og en vegansk version. Karrysild lavet på auberginer, hvabeha’r? Vi har spist som de julesvin, vi er, og det har været sindssygt hyggeligt! Ungerne opdagede som forventet ikke, at vi (læs: jeg) i år havde barberet gavebudgettet ned på under halvdelen af det fra sidste år og var ellevilde over de ting, de fik. Stort set alle deres gaver var krea-agtige, så tiden siden er gået med at samle og male træ-fly, sy enhjørningepuder, pynte hårbøjler, lave smykker, forme modellervoks og lege tryllekunstner.

I går, da Jons familie var klar til at køre mod nye destinationer, ankom min far og min Elke, som havde holdt jul med min søster og hendes svigerfamilie i Haslev. Så spiste vi endnu mere, og henunder aften lavede vi drinks og satte rester frem, og så kom vores nabo, Mike, og vores genbo, Maria, over, Mike halede fine vine op af sin vinkælder, jeg lavede lidt flere gin/tonics, og så spillede vi Bezzerwizzer, hyggede og grinede aftenen væk. Fandme hyggeligt!

Så i dag er jeg glad, lykkelig og mæt af kød, brød og kærlighed. Alt mit tøj er blevet for småt til min krop, mens mit hjerte føles som om, det er for stort. Det er fuldkommen perfekt!

De næste dage kommer til at gå med lidt af det samme, forventer jeg, og nytåret fejrer vi også herhjemme i selskab med gode venner og deres børn. Og maden har vi sgu bestilt i Føtex.

Glædelig jul, søde mennesker! Jeg håber, I stresser så lidt som muligt og nyder livet og hinanden! 🎄❤️🙏🏻