Billedet er herfra, for der er sgu ret overskyet i Køge i dag. 😉

O, du skønne mandag, som er en torsdag! Vær velkommen, velkommen herhid!

I dag slutter den bedste juleferie, jeg synes, vi har haft som familie. Sidste år var jeg så skuffet over, at jeg løb fuldkommen og komplet tør for overskud allerede d. 27., men i år skete det IKKE, og det er så dejligt! Vi har hygget, været i svømmehallen helt utroligt mange gange, været i Dinos Legeland, været til julegudstjeneste, leget gemmeleg (det er en god ting ved til tider ikke at kunne sove om natten – kæft, jeg fandt på mange gode gemmesteder den nat!), og så har ungerne leget ret meget udenfor også. Vi vidste faktisk ikke, hvor de var det meste af nytårsaftensdag, og hen på eftermiddagen fandt vi ud af, at de var gået på hunde-cruise. De besøgte alle hundene i kvarteret. Fandme en god beslutning!

Vi har været værter for både juleaften og nytårsaften, og det føles lidt som om, at vi har haft gæster alle dagene. Men det har alligevel på en eller anden måde været stressende og hyggeligt!

Og nu er ferien forbi, ungerne er tilbage i børnehaven, og jeg er “på kontoret” i min gule stol med fødderne oppe under mig og computeren i skødet. Jon skærer juletræet op udenfor og rigger ting an til storskrald, og i køleskabet har vi stadig lidt tilbage af den spege- og sardelpølse, min far i juledagene bragte med fra det sønderjyske. Skulle der være andre savnende eksilsønderjyder bosiddende i københavnsområdet på linjen, kan jeg meddele, at det er blevet mig meddelt, at Als Pølser også forhandles hos slagteren i Tullinsgade. Åh, salig fryd, den viden giver mig!

Om 13 dage i dag flyver vi og svigermor til Los Angeles, hvor vi skal bo i det her hus i to måneder. 61 dage, for at være præcis (jep, vi har forlænget vores rejseforsikring, thank you very much!) Mest af alt holder jeg af hverdagen, og det føles som om, at dette eventyr er en del af vores hverdag. Selvom vores hverdag, som alle andres, som oftest har den samme basrytme allernederst i registret, så er det alligevel omskifteligt. Folk arbejder forskellige steder, skemaer er ikke specielt tilregnelige, og den ene dag ligner typisk ikke den næste. And I love it! Jeg elsker, at den hverdag, der nu har været min og vores, siden vi for snart seks år siden fik børn, har været så fuld af forandringer, som alle sammen er trukket udover den samme rytme, som pumper derud af, stødt og roligt.

I aften skal jeg i Tivoli og spise sushi med min veninde, Anne Mette Hancock, og fejre, at hendes tredje krimi, PITBULL udkommer lige netop i dag! Krimien foregår primært i Sønderjylland, hvor hun og jeg begge to er fra og har mødt hinanden for efterhånden snart 20 år siden, og hvis man bor på de egne (eller er klar på at køre lidt), kan man i øvrigt stadig købe billet til vores nytårs-talkshow d. 9. januar. Jeg tager derned og hænger lidt med mine De Gamle d. 8., og så kommer Jon d. 9. og slutter sig til os, og de kommer alle tre til arrangementet også. Hvis man vil med, kan man købe billet her (reklamelink). Jeg glæder mig sådan! <3

Jeg er stensikker på, at en del af jer, der læser med, stadig holder ferie, og jeg ønsker jer bløde bukser, stabil internetforbindelse, lune jakker (hvis nogen skulle få den vildfarelse at gå en tur) og bare et helt igennem godt nytår! <3

Min overskrift er selvfølgelig hapset fra Mr. Dan Turèll, og hvis man har lyst, kan man læse hele digtet herunder.

Jeg holder af hverdagen
Mest af alt holder jeg af hverdagen
Den langsomme opvågnen til den kendte udsigt
der alligevel ikke er helt så kendt
Familiens på en gang fortrolige og efter søvnens fjernhed fremmede ansigter

Morgenkyssene
Postens smæld i entréen
Kaffelugten
Den rituelle vandring til købmanden om hjørnet efter mælk, cigaretter, aviser –
Jeg holder af hverdagen
Selv gennem alle dens irritationer
Bussen der skramler udenfor på gaden
Telefonen der uafladelig forstyrrer det smukkeste, blankeste stillestående ingenting i mit akvarium
Fuglene der pipper fra deres bur
Den gamle nabo der ser forbi
Ungen der skal hentes i børnehaven netop som man er kommet i gang
Den konstante indkøbsliste i jakkelommen
med sine faste krav om kød, kartofler, kaffe og kiks
Den lille hurtige på den lokale
når vil alle sammen mødes med indkøbsposer og tørrer sved af panderne –
Jeg holder af hverdagen
Dagsordenen
Også den biologiske
De uundgåelige procedurer i badet og på toilettet
Den obligatoriske barbermaskine
De breve der skal skrives
Huslejeopkrævningen
Afstemningen af checkheftet
Opvasken
Erkendelsen af at være udgået for bleer eller tape –
Jeg holder af hverdagen
Ikke i modsætning til fest og farver, tjald og balfaldera
Det skal til
med alle sine efterladte slagger
Så meget usagt og tilnærmelsesvist
vævende og hængende i luften bagefter
Som en art psykiske tømmermænd
Kun hverdagens morgenkaffe kan kurere –
Fint nok med fester! Al plads for euforien!
Lad de tusinde perler boble!
Men hvilken lykke så bagefter at lægge sig
i hvilens og hverdagens seng
til den kendte og alligevel ikke så kendte samme udsigt

Jeg holder af hverdagen
Jeg er vild med den
Hold da helt ferie hvor jeg holder af hverdagen
Jeg holder stinkende meget af hverdagen