(Reklame, da juicerne er en gave fra Restart Juice).

Jeg kom igennem det! Og fuck, hvor har jeg lyst til ovnstegt kylling med brun sovs og kartofler i morgen! Til morgenmad. 😂

Jeg har gennemført min tre-dages juice-cleanse/faste/whatever. Tre hele dage, hvor jeg ikke har indtaget andet end vand og økologisk grøntsagsjuice, er nu slut, og jeg tænker lidt at gå tidligt i seng i aften, så det blive mandag, og jeg kan få morgenmad!

Det har været meget nemmere, end jeg havde forestillet mig. Dengang, jeg trænede hos Lotte Arndal, ville kun gerne have mig med på sådan en juice-ting i fem dage, og det takkede jeg nej til. Jeg kunne ganske enkelt ikke forestille mig ikke at spise. Og hvis den kasse med juicer ikke havde stået på mit gulv, da jeg stod op fredag morgen, havde jeg heller ikke gjort det. Men jeg gjorde det, og jeg er stolt! Af at jeg satte mig noget for, som umiddelbart er svært for mig, og gennemførte. Og at jeg endelig tog ansvar for den sukkerdjævel, som har haft fat i nakken på mig alt for længe, denne gang. Vi taler dåsecolaer både til morgen- og aftensmad samt slik og/eller chokolade hver eneste dag.

Jeg har ikke været nær så sulten, som jeg havde forestillet mig. Jeg har heller ikke været træt – tvært imod, faktisk. Jeg har heller ikke haft hovedpine, hvilket jeg gætter på skyldes frugtsukkeret i juicen. Jeg var lidt gnaven i eftermiddags, men det kan altså også skyldes, at jeg også har kæmpe-menstruation lige netop nu. Fantastisk timing, i øvrigt. #not Men lørdag og i aften har jeg været sulten. Sådan mega! Jeg har ikke tænkt på cola og skumfiduser, men virkelig meget på MAD!

Jeg vil sige det sådan, at første dag føltes kun godt! Jeg følte mig nulstillet, og jeg følte, at jeg gjorde noget godt for mig selv. Vendte cola, vingummi, Marabou og andesteg ryggen og “tømte ud”. 😂 Men lørdag aften (altså på andendagen) kunne jeg mærke, at det ikke umiddelbart er noget, jeg tror, jeg kommer til at gøre igen. Ikke som en tre-dages-ting. Det føles ganske enkelt forkert og usundt ikke at spise, når jeg er SULTEN.

Jeg kan sagtens forestille mig at gøre det en enkelt dag i ny og næ, for det er en god måde for mig at få rykket lidt ved tingene. En kold tyrker, når jeg gerne vil ud af sukkervanen, for ja, jeg gør mig ingen illusioner om, at jeg ikke på et tidspunkt igen (snart) kommer til at rygcrawle i raffineret sukker, E-numre og tilsætningsstoffer. Men lige nu vil jeg sole mig i, at jeg er så sej, at jeg gennemførte og derved nu har fået slået min sukkertrold ned. Jeg vil holde en lille sukkerpause, inden vi om halvanden uge tjekker ind i Guds Eget Land, som flyder af milkshake og karamelsauce! Frugtsukker har på ingen måde samme effekt på mig, som sukkeret i slik og cola har. Jeg har før gennemført et (raffineret) sukkerstop på daddelkugler med succes. Efter nogen tid mister jeg lysten til daddelkuglerne, men det betyder ikke, at jeg hopper på MatadorMixen igen.

Det, der har virket ved denne gang, tror jeg, er det her øgede fokus på min krop og ikke på slik og sodavand. Jeg har de seneste tre dage ikke bare bedt mig selv spise sundt og prøvet at nappe en pære, når lysten til Mars-bar melder sig, men har gjort noget radikalt anderledes. Så i stedet for at diskutere med mig selv, om det er okay med en enkelt lille-bitte cola, har jeg været meget fokuseret på at mærke efter, hvordan min krop har haft det. Har den været sulten, er jeg træt, og så videre.

Så det gik meget nemmere, end jeg havde regnet med, jeg er stolt over, at jeg gennemførte, og der går nok en rum tid, før jeg gør det igen, for det føles usundt at ignorere kroppens kald på mad. Men jeg er ret overrasket over, hvor godt, jeg kunne lide juicerne! Jeg er måske ikke helt så grøntsagsfjensk, som jeg havde troet, og det giver mig endnu mere lyst til at eksperimentere med veganske restauranter og caféer i LA, som jeg ved bugner af den i slags!

Så – projektet er tilendebragt! Jeg prutter mindre, jeg har mistet den oppustede mave, som ellers har været kronisk de sidste mange måneder (år…), og jeg har mærkbart mindre væske i kroppen. Og vigtigst af alt har jeg har heller ikke sukker-cravings. Det er sgu meget godt, det hele! 😄🙌🏻