NIVEA har lavet en helt ny serie af produkter, som er 99% naturlige. Det har ledt dem til at dykke lidt dybere ned i emnet omhandlende naturlighed, og derfor har de lavet det, jeg synes er en hamrende interessant undersøgelse. Den undersøgelse viser blandt andet, at 2 ud af 3 kvinder synes, det er ubehageligt at modtage komplimenter. Det, synes jeg (der tilhører den sidste ene ud af de tre) er vildt, og jeg mener, det må skyldes, at vi ikke er vante nok til at modtage dem. Men det betyder også, at hvis man er én af dem, der har svært ved at finde ud af, hvor man skal kigge hen, når nogen komplimenterer ens sko, frisure eller indsats på jobbet, så er man altså ikke alene. Det er helt naturligt.
Jeg kan godt lide at få komplimenter! Ikke først bagefter, også i momentet. Ikke kun fordi, det er rart at få at vide, at man er god til noget eller har en god hårdag – for mig handler det mere om intentionen i komplimentet. At nogen har lyst til at bruge tid på at give mig en god dag. At nogen har brugt hjernekapacitet på at glæde mig. Det er dét, der glæder mig, når jeg får et kompliment.

Men jeg kan i høj grad relatere til følelsen af, at alle andre i lokalet (eksempelvis på jobbet) kører med klatten, mens det bare er et spørgsmål om tid, før chefen finder ud af, at jeg i bund og grund ikke aner, hvad jeg laver. Sådan havde jeg det i sandhed også tit dengang, jeg havde en chef. Og det er helt naturligt – faktisk har 40% svaret, at de har det sådan tit, i NIVEAs undersøgelse.
Og måske af samme grund svarer flertallet også, at de hellere til have komplimenter på jobbet og fra chefen end fra deres kæreste eller mor. Chefens mening betyder noget. Jeg tænker, at det hænger sammen med overlevelse. Vi er nødt til at tjene nogle penge for at kunne holde os i live. 🙂
Måske skulle vi i virkeligheden være bedre til at komplimentere hinanden på jobbet, så vi ikke er nødt til at vende på, at chefen roser? Huske at tanke vores kolleger for at være gode kolleger og ikke mindst understrege de kompetencer, de har, som vi måske ikke selv bestrider. Så vi minder hinanden om, at vi ér forskellige og kan forskellige ting, men at det er helt okay.

Den følelse af, at man ikke passer ind på arbejdet eller ikke er lige så dygtig som de andre, kan være ganske ensom. Det er en følelse af ikke at leve op til det, der forventes af en, og den er nok også behæftet med skam. Og derfor synes jeg i hvert fald, at det er enormt rart at høre, at den er ganske naturlig. Virkelig mange andre folk har det lige sådan. Nogle mennesker er gode til selv at hente den anerkendelse, de har brug for, fra chefen, kæresten eller veninderne, mens andre ikke helt er på samme måde. Jeg har med tiden lært selv at finde den, når jeg har brug for den, men jeg forstår satte godt, at ikke alle har lyst til at stikke hånden ind i det, der i den sammenhæng kan føles som lidt af en bikube.

Det er fuldkommen normalt at føle, at man ikke lever op til alle andre. Og det gør vi jo for pokker heller ikke alle sammen hele tiden! Vi hverken kan eller skal være bedst til alt, og det er der ingen, der er. Men vi har alle sammen lov og ret til at være med alle vores “fejl” og “mangler”. Det er dem, der giver livet kulør og gør os til interessante mennesker. Det, vi ikke er så supergode til, er tit det, vi beundrer hos andre, og andre bliver så glade, når vi fortæller dem det, så det skal vi huske at gøre. Når vi gør det, sker det i min optik oftere end ikke, at vores “helt” vender sig om og gengælder komplimentet for noget, som de ikke duer til, men vi er mestre i. Ting, vi måske ikke så som store bedrifter, men som andre kan se i os og beundrer os for. Og det er dejligt! <3

Af de kvinder, NIVEA har talt med, som det også ses i videoen her, fortæller 90%, at de rigtigt godt kan lide at give komplimenter, og dét er jo noget at bygge på! Jeg synes, vi skal være endnu-endnu-endnu bedre til at give hinanden komplimenter derhjemme, end vi er i forvejen. Jeg synes nogle gange, jeg oplever, at jeg har et kompliment på tungen, som jeg ikke tør give, fordi jeg er nervøs for, hvordan modtageren vil reagere, og det er sgu da ærgerligt!
I de snart to måneder, vi var været i USA, har jeg ladet mig inspirere på det punkt. Jeg har nemlig oplevet, at når (skidesøde, tak!!) kvinder sender mig komplimenter i min indbakke på Instagram (jeg elsker mit arbejde, seriøst. TAK!), så slutter de den tit med et “og jeg er altså ikke til kvinder!”
Sådan er folk ikke herovre. Forleden var der en kvinde, som var lidt yngre end mig, der stoppede mig i en parkeringskælder, så mig lige i øjnene og fortalte mig, at hun og hendes mor havde lagt mærke til mig tidligere og havde talt om, hvor smuk, de synes, jeg var. Så smilede hun stort og gik videre. Hun blinkede ikke, undskyldte ikke noget, ventede ikke engang rigtigt på en reaktion. Det var bare en foræring fra hende til mig, og jeg blev simpelthen så GLAD!
Så måske er det dér, vi skal starte? Hvis 90% af os godt kan lide at give komplimenter, men er dårlige til at tage imod dem, skal vi måske øve os i at give dem? For hvis 90% af os giver en anden (ven eller fremmed) et kompliment hver dag det næste år, og det spreder sig, så må vi da i samme anledning også blive mere vante til at modtage dem. Og hvis dét kunne blive naturligt – at rose og modtage ros fra fremmede og folk, vi kender og arbejder sammen med på daglig basis – så ville vi nok komme den der følelse af ikke at passe ind, til livs. Det ville da være vidunderligt!

Jeg elsker at samarbejde med NIVEA, fordi de ikke kun tænker på gode cremer, der plejer og forfiner huden, men også på det, der foregår inde bag pandeskallen på os. Man kan jo være nok så laber og fast i betrækket – det har bare ingen værdi, hvis man ikke har det godt. Både med sig selv og de valg, man træffer. Flere og flere efterspørger naturlige produkter, og det har NIVERA også lyttet til, hvorfor serien Naturally Good nu er en realitet. 99% naturlige produkter, som er til at betale for de fleste. De er svinelækre (jeg har testet!), og de indeholder alle sammen 99% naturlige ingredienser (den sidste ene procent er tilsat for at produkterne ikke går til for hurtigt) og sælges i genbrugeligt plast.
Undersøgelser viser, at den danske forbruger har mere tillid til små, hjemmegjorte brands end til de store selskaber, og det er jo egentlig ærgerligt. For det er jo virksomheder som eksempelvis NIVEA, som har over 100 år på bagen, som har den know how og de kloge hoveder ansat, som virkelig ved, hvad der virker, hvad der rykker, og hvad der skal testes for hvad. Eksempelvis er æteriske olier, som mange i teorien foretrækker fremfor parfume, langt mere allergifremkalende.

NIVEAs nye serie, NATURALLY GOOD, har været længe undervejs, og nu er den her endelig! Jeg elsker især Naturally Good Daycare Radiance, som indeholder aloe vera, og natcreme Naturally Good Regererating Night Cream med økologisk arganolie, som jeg har købt i Marrakech i mange år.

Har I, der læser med, nogen som helst spørgsmål til NIVEA og den nye serie Naturally Good?
Så skriv dem her i kommentarfeltet! Det, jeg ikke selv kan svare på, henter jeg svar på hos mine venner ovre hos NIVEA, og så vender jeg retur! 🙂