Som bekendt er Miriam en af mine yndlings-bloggere of all time, og da jeg arbejdede på ELLE, lærte jeg, at Coco Chanel engang har sagt, at “imitation is the highest form of flattery”, så med det citat i baghovedet har jeg denne morgen ladet mig inspirere af Miriams indlæg. Jeg har tilføjet enkelte kategorier, som jeg selv er faldet over på min Instagram (Miriam, du må gerne vende tilbage med din status på disse også, mkay?)

Husprojekter: Vi skal male og omrokere og bygge og nyindrette! Det er nu, vi skal skabe os en drømmebolig! Wuhu, det er ligesom at flytte bare uden at få mere plads!

Min status: Vores hus roser altid betragteligt mere i takt med, at vi tilbringer mere tid udendørs, og det er også tilfældet i denne omgang. Bevares, jeg har ompottet en monstera, men det tog mig altså indtil i gr at få pakket de sidste af mine skønhedsprodukter ud fra Los Angeles.
Til gengæld har Jon bygget et fucking lydstudie i garagen, så jeg tænker, at han hiver stikket hjem på den her!

Puslespil: Vi skal bekæftige vores stressede hjerne og ledige hænder! Puslespilsbranchen boomer! Puslespilsrenæssance!

Min status: I går, efter at jeg havde tørret røv med min datter i først Yatzi og siden Kalaha (jeg må gerne prale, for hun vinder normalt alt!), kom hun spankulerende med et puslespil med 200 brikker og så spørgende på mig. Jeg responderede, at jeg ikke er en puslespilspige, men at jeg gerne ville kigge på. Aldrig så snart hun havde vendt måsen i vejret på dutten med brikker, gik jeg bananas! Det er fandme jo SJOVT! I dag har vi endnu et projekt med 200 brikker, der skal genforenes.

Bagning: Vi skal fremstille vores egen surdej og flette kanelsnurrer og lave flødeboller! Gang i ovnen, nye opskrifter, nye smagsoplevelser!

Min status: Jeg har bagt en pavlova for første gang, fordi Jon fyldte 40, og så er det vist også blevet til en omgang boller eller to. Men ellers har jeg faktisk ikke bagt mere end vanligt. Igen tror jeg, det handler om, at vi er udenfor det meste af tiden. Havde vi boet i lejlighed, ville jeg givetvis have bagt tiden væk.

Strikke/hækle/brodere/sy: Vi skal være kreative! Bruge vores hænder og kreere ting, hvor der før var intet! Yay, hjemmestrikkede sweatre og hjemmebroderede puder!

Min status: Det har ikke en skid med mig at gøre, det der. Jo, min mor levede faktisk af at strikke sweatre, og min søster har lige sendt et billede af en smuk, grå sweater, hun har strikket til min nevø, og jeg gad godt kunne. Men jeg gider ikke gøre det arbejde, der skal til for at lære det.

Haveprojekter: Vi skal forså og spire og grave bede og gøre klar til en stort set selvforsynende sommer!

Min status: Altså, jeg satser på, at Miriam har set mit ansigt for sig, da hun skrev det her punkt! Det er jo mig, inkarneret! Jeg har aldrig forspiret så meget i mit liv, og jeg satser sågar på at have tomater nok til en bette vejbod, når den slags modner. Lidt mere om det i indlægget her og i højdepunktet på min IG, hvis man er af samme støbning.

Hovedrengøring/-oprydning: Vi går Marie Kondo på den bitch! Det er nu, tagrenderne skal tømmes, og fryseren skal afrimes, og der skal ryddes ud i det der rodeskab, alle mennesker i verden har!

Min status: Her er vi lidt i samme rille som husprojekter. Jeg vil sgu hellere være udendørs. Hvis jeg er indenfor, er det for at spise ting, så ting eller prikle ting.

Throwback-challenge på Instagram: Mange bruger hjemmetiden på at finde gamle billeder af sig selv fra en svunden tid, deler dem med deres følgere og hashtagger det med #untiltomorrow.

Min status: Jeg var ung i tiden før digitalkameraerne, og de analoge billeder, jeg har af mig selv, er jeg bange for, at jeg allerede har delt.

Online fitness: Vi dyrker fitness #sammenalene over Instagram hos diverse fitness-guruer, som ser godt ud, mens vi sveder, mens vi ligner frøer i en blender på stuegulvet i kampen mod #coronakiloene

Min status: Det er en knaldgod idé, men jeg gider simpelthen ikke. Jeg går og lunter lidt i skoven, og det må simpelthen være nok. Hvis det ikke er nok, er det bare ærgerligt.

TikTok: Selv granvoksne mennesker opretter i kedsomhedens desperation en TikTok, som de får hjælp til at manøvrere rundt i af deres børn, og så hopper de rundt som JLO i start 00’erne til glæde for deres følgere på sociale medier.

Min status: Jeg har faktisk hentet appen, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan den fungerer, og mine unger starter først i SFO i morgen, så de er ikke til megen hjælp.

Kreative projekter med børnene: Vi er alle hjemme, og vi har valget mellem sindssyge og meningsfuldt samvær. Og i jagten på sidstnævnte arrangerer vi projekter med mening og mulighed for hygge på tværs af aldre.

Min status: De første 10 dage af karantænen lavede jeg en lille krea-aktivitet med børnene hver dag. Krympeplads, eksploderende cola og mentos, blomsterpresning, you name it. Særligt Berta elskede det, og jeg har dårlig samvittighed over at indrømme, at det løb ud i sandet. Måske vi skulle bage noget mere plastik i eftermiddag!