Jeg er så glad for, at jeg har fundet en hobby i havearbejde, for det betyder, at jeg opholder mig meget mere udenfor, end jeg ellers ville gøre. Som nogle måske ved, har vi jo så baghave lige op ad en firesporet ringvej, så, hvis man var den type, kunne man måske diskutere, hvor frisk luft, jeg nu engang indånder derude, men den type har jeg altså valgt ikke at være. 🙂
Nogle gange tøffer jeg rundt og flytter bede, planter blomster og vander ting til efter mørkets frembrud, og jeg tror aldrig, at jeg har følt mig så voksen, som når jeg har slukket lyset (rettelse: lysekronen!) i Driveren og går op gennem haven med kurs mod mit hus. Min murermestervilla, som JEG (og Jon, bevares) har købt for vores egne penge. Déroppe på førstesalen ligger mine unger og sover, og derinde i sofaen sidder min ægtemand og sukker over, at der ikke er noget sport i TV på grund af corona. That’s my home. 🙂

Og fordi, jeg hænger så meget ud i min have, er jeg også mere flittig til at huske solcreme. Det ér jo meningen, at man skal have solcreme på hver eneste dag året rundt. Det er det bedste, man kan gøre for sin hud – både for at holde den sund og rask, og også hvis man gerne vil undgå rynker. Som vor moder sagde, så ér det sgu bare lettere at forebygge end at helbrede.


Jeg er dog helt ærlig ikke så flittig i årets koldeste måneder, som i de varmeste, men på den her tid af året, husker jeg som minimum denne her i face hver dag. Den er supergod under makeup, da den er lavet til ansigtet, har en matterende effekt og indeholder 0% parfume.

Mine gode venner hos NIVEA har netop sendt mig denne her video. Den viser helt tydeligt, hvorfor det er vigtigt at bruge rigeligt med solcreme og at fordele den GODT. Det sidste kan man jo få hjælp til, hvis man har svært ved at nå sig selv bagpå. Her kender jeg ikke mange mænd, der har for travl på stranden til at udføre sådan en tjeneste, hehe. Filmen er ret fin, giv den lige et kig. Den viser så tydeligt, hvordan solcreme går ind og blokerer for solens stråler. Og den vider, hvorfor man skal gøre sig umage, når man smører sig selv og andre ind, og bruge rigeligt! Mange af os har nok prøvet den der med at misse et spot på kroppen med cremen, som efterfølgende har skiftet farve til bacon-nuance. This explains that.

I forlængelse heraf har jeg også lige fundet der her billede frem (klik her for at se det), som jeg fandt på nettet for mange år siden efterhånden. Det er den bedste reminder i forhold til at huske solcreme. Billedet forestiller en mand, som har kørt lastbil i 28 år. Han har logisk nok altid siddet i den samme side, og han har ikke brugt solcreme. Forskellen er alligevel til at få øje på, vil jeg mene!

Solcreme og solstråler er ikke det samme, som det var for 20 år siden. Jeg var i Miami med en veninde i 2003 og kan huske, hvordan det eneste, jeg smurte mig ind i, var kokosolie for at “optimere solens effekt”. Jeg blev stort set aldrig forbrændt, og når jeg gjorde, var det ikke noget, jeg lod mig hidse op af.
Sådan er det altså ikke mere. Ikke engang herhjemme. Solens stråler er hårdere, og vi har brug for mere beskyttelse. Derfor går mange af os også mere op i, hvilke sideeffekter, den solcreme, vi vælger, har, udover at beskytte os imod solens UVA og UVB-stråler. Den skal være let at påføre, den skal trænge hurtigt ind i huden, den må helst ikke kunne ses på tøjet, og så må man gerne se fedtet ud på skuldre og kraveben, men helst ikke i ansigtet. Og mange foretrækker produkter, der er parfumefri. Alt det lever NIVEAs solcremer altså op til – hele bundet. OG de er alle koralvenlige (altså, de skader ikke koralerne, som desværre er blevet et stigende problem overalt i verdenshavene, hvor folk bader med solcreme på). Og så er de altså begyndt at lave flasker i genanvendt plastik.

Jeg brugte NIVEA-solcreme længe inden, at jeg blev blogger. Det forhold blev faktisk vakt på denne her reboundferie på Kreta i 2009, og duften af NIVEA minder mig om sol, sommer og ferie. Duften har jeg dog måttet skyde en hvid pil efter på det seneste, da NIVEA har flere og flere produkter i deres portefølje uden parfume.
Når jeg begynder at kunne spankulere lidt mere afklædt rundt derude i haven (og uh, måske på stranden!), topper jeg lageret op med denne her. Også den er uden parfume, flasken er lavet af 100% genanvendt plastik, og så trænger den hurtigt ind i huden, så man hurtigt kan komme i tøjet bagefter. Jeg kan godt lide, at det er en meget let creme, så huden bliver lidt skinnende. Det er så pænt, især når man har fået lidt farve.

Hittet på farten hos os er denne her, og i en snæver vending duer den altså fint til både børn og voksne. Berta bruger den selv i ansigtet hver morgen inden afgang til SFO og frabeder sig i øvrigt forældremæssig indblanding. Og det er fint nok, de kan jo lige så godt lære det fra starten, poderne!

HUSK solcremen, venner! Ja, allerede nu! Både fordi, at vi ikke gider det der cancer, men også fordi, at ellers kommer i bare rendende om nogle år og vil have tips til at fjerne rynkerne igen, og det er da spild af liv, når man nu kunne være fremadsynet. 😉