Sneglcille skrev forleden på sin blog, at da hedebølgen hærgede Danmark i sommeren 2018, havde den altså allerede på nuværende tidspunkt tændt godt og grundigt for varmen, og jeg blev helt trist! Den sommer var vores første med have, og den var viiidunderlig! Jeg synes lidt, universet skylder os at gentage den sommer, sådan som det ser ud lige nu.
Meeeen så kom jeg til at tænke tilbage på sidste år, som ikke var sådan overvældende på temperaturfronten. Men den slags detaljer er børn heldigvis røvligeglade med, når bare de har sommerferie og udgangstilladelse. Og jeg hyggede mig jo også gevaldigt i Langehaven. Så jeg behøver slet ikke 25 grader i gennemsnitstemperatur – omend det kunne være awesome!

Planen for vores sommer har siden efteråret sidste år ligget fast. Vi planlagde nemlig ikke at skulle ud at rejse. Måske lidt rundt i Danmark, men ingen udenlandsophold. Det skyldes både vor store hengivenhed til vores boligsituation, særligt om sommeren, og så det faktum, at vi nok har brugt det meste af årets rejsebudget på at spise fancy og bo i hus to måneder i Los Angeles i starten af året.

Men i sidste uge var jeg jo så en bette tur på Als for at besøge mit faderlige ophav. Over en flaske rødvin åbenbarede han, at han havde en drøm om at invitere os alle sammen i sommerhus denne sommer. Mine to søstre, mig og alle vores mænd, kærester og børn. Og selvfølgelig min fars kone, det ville sgu være trist uden hende også! Jeg trak på smilebåndet, bifaldte idéen, men slog den så ned igen med den begrundelse, at jeg forventede, at alle sommerhuse på nuværende tidspunkt ville være lejet ud resten af året allerede. Folk kan ikke komme udenlands, så mon ikke de ferierer herhjemme.
Dagen efter gav jeg nu alligevel Google et skud, og det skulle vise sig, at det ikke var nogen helt umulig opgave at finde et sommerhus, man kan låne til gengæld for betaling. Måske fordi, tyskerne, som udgør 80% af den danske turisme, stadig ikke ved, om de får lov at komme på visit i år. Dog ville vi helst rejse i det, der i Sønderjylland hedder “Danfoss-ferien” (også kaldet industriferien, som dækker over uge 29, 30 og 31), hvilket viste sig skrækkeligt dyrt. Heldigvis havde jeg god tid ved tastaturet dér i min fatters sofa, og vi har ikke så fine vaner, og efter en times tid fandt jeg det, jeg bedst vil mene at kunne betegne som et husmandssted på Langeland til en ganske rimelig pris. Der var plads til, at alle kunne overnatte, hver familiegren i hvert sit værelse, og så var der pyntet op med blomstrede sofaer og gardiner samt lysekroner i alle rum. En lille herskabelighed af en perle, midt på Langeland!

Så det skal vi nu, i uge 29! Lei-familien på Lange-land! (Get it…?) 😉
Jeg glæder mig helt vildt til at grille på terrassen, spille Besserwisser om aftenen, gå ture med mine søstre og alt muligt andet. Min lillesøster, Fie, har en søn på halvandet år, og da hun var gravid med ham, havde jeg lige en lille sorgperiode, hvor jeg begræd, at der blev så stor aldersforskel på hendes og mine børn. Vi havde jo i tidernes morgen planlagt, at hun skulle få sit første barn omtrendt samtidig med, at jeg fik nummer to. Meeeen på de tyve minutter, der var mellem mine unger, nåede Fie sgu ikke lige at finde en mage. Så i stedet er der nu små 5 år imellem den lille fætter og hans store fætter og kusine.
Den gode nyhed er så, at de tre er vilde med hinanden og leger overraskende godt sammen! Karl, min nevø, er en gæv, bette gut, der lader til at tro på det bedste i folk, også selvom de mosler ham lidt, og han vil acceptere meget, bare han må kigge på. Det har fået mine unger til at værdsætte hans selskab, og jeg kan hvine af fryd, når de kører tur med ham i deres lille elbil ude på vejen.

Efter en vinter med sygdom, kræft, forgiftninger, indlæggelser og senest corona-truslen, føler jeg mig SÅ heldig og lyksalig over at kunne se frem til en uge i et sommerhus på Langeland med min far, min Elke, min lillesøster og svoger, min nevø, min papsøster og hendes kæreste, min mand, min datter og min søn. Det er den dejligste udsigt, og jeg sætter måske større pris på, at det kan lade sig gøre, end nogensinde før. Og jeg er egentlig forbavsende ligeglade med, om det kommer til at regne hele ugen. <3