Jeg har nydt at være hjemme med familien denne sommer. Ej, det er lidt løgn, jeg har nydt at være hjemme dele af denne sommer. Kæft, hvor har jeg savnet at pakke Kia’en til randen og drøne ned gennem Europa med mine mennesker. Men af mange forskellige grunde valgte vi at holde sommerferie i Dannevang i år.

Nu er hverdagen gået i gang, ungerne er folkeskolebørn, og om en lille måned starter Jon op med prøver på forestillingen Robin Hood på Folketeatret, som han skal spille med i resten af året efterfulgt af en turné efter nytår. Og om en uge starter han optagelser på Sygeplejerskolen oveni prøverne på teatret. Så nu napper jeg lige en solotur, inden han smutter fra Langehjemmet. Det plejer at fungere ret godt.

Det bliver en bette én. Jeg bliver i det europæiske nærområde, og jeg kører derned. Med toget. Otte timer hver vej med maske på. Masken skal man i øvrigt have på, når man bevæger sig de fleste steder i Berlin, så det er jo fint, at jeg kommer ind i øvelsen fra starten.

Jeg tager til Berlin, fordi det er en genial by, som jeg har besøgt alt for lidt, siden jeg blev sat. Jeg boede i byen i 2007, hvor jeg tog min bachelor sideløbende med, at jeg drak mig fuld i mojotos på billig rom og dansede techno på Berghain, Cookies, Panorama Bar, Bar25, Weekend og andre steder. Jeg var en straight up klubrotte. Det bliver der nu nok ikke så meget af på denne tur, men jeg håber at spise lidt god mad (bratwurst, ja, men de har også mange billige og gode internationale restauranter i Berlin), leje en cykel og køre nogle af de samme ture, som jeg gjorde i sin tid, æde noget RitterSport og Kinder-chokolade og så få arbejdet lidt på en skriveopgave, som jeg skal have ud over stepperne. Den er hele begrundelsen for, at jeg skal afsted. Officielt, i hvert fald.

Jeg glæder mig ret meget til tre dage i mit eget hoved. Til at se, smage, dufte, lytte og sove, men ikke tale så meget. Dimse rundt, tage lange karbade, nyde solen, skrive og hygge mig i mit eget selskab. Jeg kører mod Berlin på mandag og vender retur torsdag i tid til at nå til hvalpetræning om aftenen. Timet og tilrettelagt!

Hvis nogen af jer, der læser med, har spist på et godt sted eller på anden vis har haft en god oplevelse i Berlin (helst i Østberlin), som I mener er værd for mig at gentage, så lad mig det endelig vide i kommentarsporet. 😊