Tæppet nederst i højre hjørne købte jeg for fire år siden, og det bor nu på gangen på førstesalen.

Jeg saaaavner Marrakech! Der er over 2,5 år siden, jeg sidst var i denne, min nordafrikanske yndlingsby (LA er min yndlings i USA, Berlin og Barcelona i Europa og Nungwi på Zanzibar. Det kan være en fordel at have mange favoritter), og det føles som alt for længe siden. Dog er der flere faktorer, der gør, at jeg ikke føler, timingen for et snarligt besøg for tiden er skidegod. Så jeg bliver hjemme og drømmer.

Stort set alle de tæpper, vi har i huset i Køge, har jeg købt i Marrakech gennem tiden. Jeg rejser altid derned med meget lidt personlig bagage og en giiigantisk rejsekuffert. På hjemturen har jeg så mine egendele i håndbagage og et tæppe i den indtjekkede kuffert. En enkelt gang har jeg også haft en lampe med hjem på skødet som håndbagage, men det har jeg lovet stewardessen ikke at fortælle nogen, at hun gav mig lov til. Det er den, man kan se herunder, som nu står på vores TV-møbel i stuen og afføder stor misundelse hver gang, jeg story’er et eller andet, vi ser i TV herhjemme.


Siden vi flyttede ind her i drømmehuset, har vi haft et stort, hvidt og sort tæppe liggende på en meget fremtrædende plads i køkken/alrummet. Det er ligeledes et, jeg har købt i Marrakech. Det har dog set bedre tider efter lidt for mange middage, hvor vi ikke har fjernet det, inden vi linede op til børnebord på netop den placering, og efter at Uma er kommet til og har taget tæppet til sig som sin primære opholdsplads, og hun har taget lidt tid om at lære, at tisseri for gravhundes vedkommende allerhelst skal foregå udendørs, har vi måtte aflive det. Tæppet, altså.


Og hvad gør en klog pige så, når hun helst vil have marrokanske tæpper, men ikke selv står overfor en rejse til de varme lande (omend hun virkelig har lyst)?
Hun hooker up med Tibladin.dk, som er en webshop ejet af Mette, der (ligesom undertegnede ditto) er stor fan af Marokko og Marrakech. Hendes mand er halvt fransk, halvt marrokaner, så de har rejst meget på de egne, og i maj måned i år gik Mette altså live med sin webshop. (Noget, jeg jo faktisk drømte om og lidt startede ud med for fem år siden, da jeg lavede lalalei.dk, men endte med at have for meget på tallerknen, så jeg droppede det igen, hvilket jeg da godt kan fortryde nu). 😉

Mette mikser det marrokanske med det skandinaviske, og det kan ses i hendes webshop. Alle de udvalgte varer passer perfekt ind i den indretning, der er mest fremhærskende herhjemme, hvor noget gerne må larme, men ikke det hele.
Varerne på Tibladin.dk er håndlavede udfra smukke, marokkanske traditioner og er valgt ud fra kriterierne høj kvalitet, bæredygtig produktion, socialøkonomiske tiltag (der samarbejdes med forskellige kooperativer) og unikke produkter til de rigtige priser.

Det tæppe, vi har fået, er det, man kalder et Beni Ouarain. De her tæpper er en mange hundrede år gammel tradition. Tæpperne er vævet af kvinder fra berberstammerne og bliver brugt som soveunderlag og til at varme sig med om natten. Kendetegnene ved tæpperne er, at det er naturligt, ufarvet, lyst uld ofte med mønster i sorte, brune og grå farver.
Beni Ouarain tæpper er i høj kurs rundt om i verden og passer rigtig godt til den skandinaviske stil. Tæpperne hos Tibladin er alle originale Beni Ouarain-tæpper lavet i hånden i Marokko. Hvert tæppe er unikt og et kunstværk i sig selv og bliver aldrig produceret udfra modeller, men kun efter kvindernes egne fortolkninger og symboliserer ofte de følelser kvinderne har.

Uma er siden det nye tæppes ankomst blevet forvist til sit eget bette lammeskind i stedet for.

Jeg har fået lov at dele en rabatkode med jer, der også elsker marrokanske boligtilbehør, så I kan shoppe lidt til hjemmet. Måske labert, hvis man hører til blandt de mange, som atter engang er blevet hjemsendt grundet corona. 😉
Rabatkoden hedder MMLEILANGE og duer frem til d. 20. september, og den giver hele 25% rabat!
Shop amok lige her, hvis det var noget, og hav så lige en vidunderlig weekend! <3