Fine Køge …

Jeg har altid sovet dårligt, så længe, jeg kan huske, i hvert fald, men det er aldrig noget, jeg målrettet har gjort noget ved i længere tid af gangen. Jeg plejer at sige, at jeg har prøvet alt, og jeg har virkelig også prøvet meget. Jeg har været igennem kraniosakralmassage, hypnose, lavendeldråber på puden, afspænding, podcasts, meditation, nogle uhyggelige sovepiller fra Spanien, jeg aldrig tør prøve igen (som var effektive, bevares), mindfulness, forskellige former for te, dyner, puder og meget mere. Grunden til, at jeg plejer at sige, at jeg har prøvet alt er, at jeg ikke orker at beskæftige mig med problemet for længe af gangen. Derfor fylder jeg så dagen med koffein, og det bryder jeg mig egentlig heller ikke om for længe af gangen. Jeg plejer at sige, at det gode ved at være søvnløs er, at hver aften byder på en ny mulighed for, at det går godt! Men jeg er efterhånden nærmest bange for soveværelser, fordi jeg har lidt så mange natlige nederlag disse steder. Også når jeg sover alene. Jeg vækker nemlig gerne mig selv i Drømmeland. #usmart

Men nu er ungerne så store, at det er som om, at der er plads til, at jeg siger, at nu vil jeg sgu finde en løsning. en permanent en. Jeg vil prøve at mærke, hvordan det føles, når jeg er veludhvilet. Ikke har momentvis optur over en god nats søvn, men er udhvilet! Efter flere på hinanden følgende nætter med nok søvn. Feels like a dream!

En læser skrev til mig på Instagram i sidste uge og foreslog mig antihistaminet Phenergan, som egentlig er udviklet mod køre- og søsyge. Men det er enormt sløvende og ikke vanedannende, så man er begyndt at udskrive det mod søvnløshed også. Det skal købes på recept, så jeg ringede til min læge og fik en snak. Jeg er som udgangspunkt vanvittigt imod tanken om at the piller hver aften resten af livet. For selvom de ikke er fysisk vanedannende, pillerne, så bliver de det jo nok psykisk. I et pilleglas er der 100 piller, og min plan er, at de skal holde et år. Så tager jeg cirka to om ugen. Jeg har endnu ikke opgivet at komme ind i en god, naturlig rytme, men det har en virkelig god, psykisk effekt, at jeg ved, at jeg kan få hjælp, når jeg er allermest smadret. På en ødelagt dag har jeg en garanti for, at jeg sover godt den følgende nat, fordi jeg har de der piller.

For de virker sgu. Jeg har ikke så tit svært ved at falde i søvn, mit problem er at blive i søvnen. Og ydermere, at hvis jeg vågner, kan jeg sjældent falde i søvn igen. Så ofte sover jeg ikke mere efter kl. 3.30-4-tiden.

De her piller gør, at jeg sover tungere, og de gange, jeg er vågnet, har jeg formået at falde i søvn igen. Jeg fik dem i sidste uge og har brugt dem to nætter. Det er en kæmpe-lettelse, at der endelig er noget, der duer, og jeg ser sgu allerede mere lyst på det hele! OG jeg har sovet i ægtesengen og ikke gæstesengen. Endnu en bonus. Jon kom i seng senere end jeg og var sågar oppe i nat, uden at jeg vågnede. Kæmpe landvinding!

Det her er i øvrigt ikke et sovepille/antihistamin-anbefalelsesindlæg. Det er blot en lille knap fra den cardigan, jeg ynder at kalde my life. 😉 TAK for jeres sovetips og heppebeskeder! 😍