I går havde jeg fødselsdag! 39 år, min fine ven! Og de klæder mig, hvis jeg skal sige det selv! Ansigtet er blevet mere kantet, kroppen er blevet mere blød, hjertet er det samme, og jeg nyder det alt sammen!

I går var det skolernes motionsdag, og det er jo første gang, at den slags var relevant for mig siden engang i starten af 90’erne. Jeg husker fra dengang, at det skete et år, at jeg skulle løbe tre kilometer på min fødselsdag. Det var dengang, man havde sodavand og slik med i en rygsæk til turen. Sådan er det ikke længere, Krapylerne var sendt afsted med rugbrødsmasser og frugtstænger.
Men mens de var langs, tog jeg i Bilka sammen med Jon for at købe ind til weekende, hvor vi har besøg af min far of min Elke, og ikke mindst lagkager, som jeg lavede sammen med Krapylerne, da de kom hjem fra skole, og Jon var taget på arbejde. Bilka fejrer deres 50-års jubilæum lige nu, og de startede altså i går på min føler, hvilket jo gør Bilka præcis 11 år ældre end mig. 🙂

Da jeg var barn, hed Bilka ikke Bilka, men A-Z. I hvert fald i den sønderjyske ende af landet, hvor jeg slog mine folder. Vi boede langt ude på landet, men når vi engang imellem kørte derind,  var det nærmest en heldagstur. Så skulle der både handles mad, nyt tøj og gummistøvler, og når varehuset var endevendt, spiste vi middag i cafeteriaet. Vi gik ret sjældent ud at spise dengang, så det var absolut en dining experience for mig. Jeg kan huske, at vi havde fri valg imellem alle deres hovedretter, som kostede den nette sum af 18 kr. hver. Og det var altså ikke en børnemenu, det var en fuldvoksen portion flæskesteg med brun sovs, kartofler og rødkål. Ja, tak! Jeg kan huske, at jeg syntes, det var meget eksotisk, at man bare parkerede sin vogn ude foran “restauranten” for så bare at hente den igen bagefter. Spisestedet lå lige ved siden af planteafdelingen, så når vi havde spist op, løb min søster og jeg rundt derinde og legede, at vi var faret vild i en jungle. Those were the days… 😉

Den Bilka, vi oftest frekventerer, er den, der ligger i Waves i Greve, og den er noget af det tætteste, man kommer på en amerikaner-shoppeoplevelse indenfor landets grænser, vil jeg vove at påstå. Man kan købe alt fra potteplanter til flæskesvær, og Jon fik i øvrigt shoppet både morgensko og det nye FIFA-spil til en favorabel pris. Jeg overvejede at købe den her fine overgangsjakke til Berta, men sandheden er, at hun i forvejen har én for mange derhjemme.

Jeg sprang frokosten i cafeteriaet over i går og smuttede i stedet hjem med alt, hvad hører til en respektabel lagkage. Eller to, faktisk, for Berta kan ikke lide chokolade, så jeg lavede en mini-jordbærkage. Jeg vil personligt mene, at det var en noget skrabet version, da det simpelthen var jordbærgrød mellem lagkagebunde med glasur på toppen, men jeg har sjældent set noget bette væsen være så tilfreds med en servering.

Den anden kage laver jeg ens hver gang, nogen har fødselsdag indenfor mine husmure. Nogle vil kalde det gudsbespottende overfor konditorer, men sådan lavede min mor dem altid (hendes far var faktisk i øvrigt konditor, men lad nu det ligge), og sådan synes jeg, de skal smage på fødselsdage. Det er købte lagkagebunde, og imellem de nederste lag er der kagecreme og bananskiver. På laget over det er der et tykt lag chokoladecreme eller nutella sammen med jordbær skåret i skiver, og så er den kørt over med flødeskum, som det ses. Proletaren i mig har en fest, og det var jo min fødselsdag, så halleluja!
Bilkas 50 års jubilæumsfest startede i går, selvsamme dag, som jeg fyldte år. Og det fejrer de selvfølgelig med bunkevis af gode tilbud på bogstaveligt talt alt mellem himmel og jord. Man kan se den spækkede tilbudsavis, som altså gælder indtil næste fredag, lige her.

Hav lige en fantastisk weekend og TAK for alle de dejlige fødselsdagshilsner i går! De gjorde mig endnu mere glad, end jeg var i forvejen! <3